Dues noies fent-se un petó davant la Duma per protestar contra la llei
Dues noies fent-se un petó davant de la Duma per protestar contra la llei
Moscou

El Parlament rus condemna amb només un vot en contra la "propaganda homosexual"

El Parlament rus ha votat per una majoria aclaparadora una llei destinada a prohibir, literalment, la propaganda homosexual. El text és ambigu, però permet sancionar des de la marxa de l'orgull gai fins a dues persones del mateix sexe agafades de la mà.

RedaccióActualitzat
Rússia proscriu la homosexualitat en públic. El Parlament rus, la Duma, ha aprovat per una majoria aclaparadora una llei destinada a prohibir, literalment, la propaganda homosexual. 388 diputats han votat a favor i només un, en contra.

La norma preveu sancions que van de 125 a 12.500 euros per a aquelles persones o empreses que promocionin l'homosexualitat.

La llei, però, està redactada de forma molt ambigua i no explicita quins casos inclou aquesta "propaganda". Així, poden ser sancionades les marxes del dia de l'orgull gai però també, simplement, dues persones del mateix sexe agafades de la mà en públic. Els defensors de la llei, entre els quals hi ha l'Església ortodoxa i el president, Vladímir Putin, diuen que aquestes activitats poden corrompre els menors.

El nou text encara ha de ser votat dues vegades més. S'espera que en aquests tràmits la llei s'aclareixi i sigui més explícita.

L'aprovació de la llei ha provocat protestes entre els col·lectius homosexuals. A l'exterior del Parlament, en el moment de la votació, s'hi ha concentrat un grup de joves que han desafiat les autoritats fent-se petons i demostrant el seu amor en públic. La policia russa ha detingut diverses persones.
Anar al contingut