Barcelona

El Parlament aprova prohibir les pilotes de goma a partir del 30 d'abril

Ha estat amb el suport de CiU, ERC i C's. El text aprovat també recull que des d'ara i fins al 30 d'abril només s'utilitzaran en cas d'extrema necessitat. La resta de grups no han donat suport al text, ja sigui perquè volen mantenir els projectils o bé perquè volen que no se substitueixin per cap altre tipus d'arma robusta.

RedaccióActualitzat

El Parlament ha aprovat la prohibició de les pilotes de goma a partir de l'abril de 2014. Ha estat amb el suport de CiU, ERC i C's. El text aprovat també recull que des d'ara i fins al 30 d'abril només s'utilitzaran en cas d'extrema necessitat. La resta de grups no han donat suport al text, ja sigui perquè volen mantenir els projectils o bé perquè volen que no se substitueixin per cap altre tipus d'arma robusta.

De fet, la comissió d'estudi d'ordre públic, creada arran del "cas Ester Quintana", també ha rebutjat, amb l'oposició de CiU, ERC, PP i Ciutadans (C's), suprimir també els projectils de precisió, que s'entreveuen com la principal alternativa per substituir a les escopetes que s'han vetat. Ara, Interior tindrà un termini de quatre mesos per posar sobre la taula quina dotació de mitjans tècnics disposa per substituir-les, com les ja esmentades les llançadores de precisió, càmeres per veure on i a qui es dispara, i una megafonia més potent per avisar quan hi hagi una càrrega.

Una moció d'ICV-EUiA que proposava que el Parlament exigís el "cessament immediat" del director general dels Mossos, Manel Prat, i el reprovés per la seva gestió en el cas d'Ester Quintana ha estat rebutjada amb els vots de CiU i ERC, que van pactar la prohibició de les pilotes a canvi que els republicans no donessin suport a la petició de destitució de Prat.

Amb la votació de les conclusions s'ha tancat l'última sessió de la comissió. Pel PP, però, aquestes conclusions són una presa del pèl, resultat d'un acord polític que posa en perill la seguretat pública. El PSC, per la seva banda, ha recordat que les recomanacions internacionals parlen de fer servir eines menys lesives, i la CUP ha tornat a demanar la prohibició de qualsevol projectil i la dissolució de la BRIMO.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut