Pel PSC, és bo garantir el coneixement de la llengua però sense oblidar quines són les prioritats.
Pel PSC, és bo garantir el coneixement de la llengua però sense oblidar quines són les prioritats.
Barcelona

El PSC veu més important atreure talents que no pas professors que parlin català

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, assegura que pel seu partit és important garantir un "coneixement suficient" del català dels professors universitaris, però encara ho és més l'aposta per atraure talents a les universitats de Catalunya.

Actualitzat
Després que el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va anunciar una futura llei que exigirà el nivell C de català al nou professorat universitari, eventual o fix, que hagi de treballar a les universitats de Catalunya, Martínez-Sampere s'ha mostrat partidària d'exigir un coneixement suficient de l'idioma, i de fer-ho de manera flexible i amb diversitat d'instruments.

Això, però, no pot impedir en cap moment que l'objectiu prioritari sigui aconseguir portar professors d'alt nivell als centres catalans. D'altra banda, la portaveu s'ha mostrat convençuda que s'ha d'apostar per l'anglès com a "llengua fonamental".

Martínez-Sampere ha assegurat que les intencions del govern van en "aquesta direcció", i ha afirmat que "sempre estem d'acord amb el que fa".

Anar al contingut