janquim

El PSC engega un concurs per triar el nom de la seva plataforma social a internet

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha engegat una campanya perquè siguin els mateixos usuaris d'un web els que hi posin el nom. El premi per al guanyador són sis mesos de connexió gratuïta a internet.

Actualitzat
Els partits polítics catalans ideen noves maneres d'atraure l'interès ciutadà, i almenys els dos amb més vots i diputats han optat per la fórmula del concurs. Si fa pocs dies era CiU qui posava en marxa un concurs perquè els seus simpatitzants puguin elaborar personalitzacions imaginatives de la seva emoticona, un somriure amb les inicials de la coalició, aquesta vegada és el PSC el que endega una operació que també busca la participació dels ciutadans al voltant de la seva opció política.

El concurs es diu "Tuposeselnom" i consisteix en un exercici de "naming", que és l'especialitat consistent a trobar el millor nom per a un producte o una marca. En aquest cas es tracta de triar el nom d'un web, el mateix web que provisionalment s'anomena com el concurs: "Tuposeselnom".

Connexió gratuïta

El premi és una connexió gratuïta a internet durant mig any, sense una quantitat en metàl·lic, a diferència dels 1.000 euros que CiU té previst destinar al guanyador del seu concurs. El concurs per triar el nom del web comença avui i s'acaba d'aquí a 15 dies.

Tots els noms rebran els vots dels usuaris i els deu més votats passaran a la final. Un jurat format per dirigents d'aquest partit decidirà quin és el nom triat i per tant el guanyador del concurs.

Xarxa pròpia

Ara bé, perquè sigui possible participar-hi caldrà que l'usuari estigui registrat en aquest mateix web. I aquesta és la clau de l'operació. El nou web que encara no té nom és una xarxa social pròpia. Com es diu al mateix web, "és una plataforma pensada per acostar-se als ciutadans i per transmetre que ells també formen part del projecte socialista", amb un redactat una mica matusser que deixa entreveure més accent en la sensació que en la intenció.

CiU ja va posar en funcionament una xarxa social pròpia, amb el nom de "Cativistes" ("activistes per Catalunya"), i des de fa setmanes hi ha oberta una certa confrontació entre els ciberactivistes propers a CiU i els ciberactivistes propers al PSC que de moment es planteja com una batalla de vídeos a la xarxa.

La plataforma socialista que encara no té nom connecta amb altres xarxes com ara Facebook i Twitter i agrega els missatges favorables a aquesta formació que s'emeten des d'aquests llocs. Aquest és el vídeo oficial del concurs:

Anar al contingut