Palma

El Govern Balear dóna llum verda a la proposta catalana de nomenar Vicenç Villatoro nou president de l'Institut Ramon Llull

Vicenç Villatoro serà el nou president de l'Institut Ramon Llull (IRL) en substitució de Josep Bargalló. Era un nomenament ja anunciat, el nou govern català d'Artur Mas havia posat la proposta sobre la taula, però aquest divendres s'ha fet oficial després que ho han consensuat el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el conseller de Presidència del Govern Balear, Albert Moragues. Prèviament el govern d'Andorra, que també forma part del consell de direcció del Llull, havia donat llum verda a la designació. El relleu es farà el 31 de gener.

Actualitzat
Els òrgans de direcció de l'Institut Ramon Llull aprovaran el nomenament de l'escriptor, periodista i polític en una reunió que se celebrarà el 31 de gener a la seu catalana de l'IRL, institució dedicada a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes.

Mascarell ha justificat la tria de Villatoro com a persona que té "un gran coneixement de la realitat cultural catalana i balear". El nou president veurà rebaixat un 10% el pressupost de la institució seguint els criteris aplicats per la Generalitat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut