Copa del Rei

El Girona i el Sant Andreu es classifiquen per a la tercera ronda de la Copa del Rei

Victòria del Girona en l'interessant derbi català que es va disputar ahir a Montilivi, corresponent a la Copa del Rei. Els gironins han aconseguit l'accés a la tercera ronda gràcies a un solitari gol de David Cañas en el minut 61, un gol de falta, com els tres que va fer la temporada passada. Cañas la va picar molt oberta i va sorprendre el porter Rubén Pérez. A l'altra porteria, Albert Jorquera va debutar com a porter del Girona. També s'ha classificat el Sant Andreu, que va guanyar 3-1 el Melilla, mentre que el Sabadell, que va acabar amb vuit jugadors, va perdre als penals contra el Marbella, després de finalitzar amb empat a zero.

Girona, 1 - Nàstic, 0

Albert Jorquera va debutar amb el Girona en una nit ideal per viure un gran partit de Copa: temperatura agradable i derbi català sobre la gespa. Però justament el deficient estat del tapís verd va impedir que Girona i Nàstic poguessin jugar per terra i oferir un bon espectacle. Així, en el primer temps, els de Cristóbal Parralo van confiar la seva sort als llançaments des de la distància, com un de Jordi Matamala o el més clar, en el minut 21, un gran xut de falta de l'especialista David Cañas que Rubén Pérez va desviar amb una aturada encara millor. El Nàstic, amb set cares noves respecte a l'equip que va guanyar a Múrcia, va mostrar una faceta força diferent i gairebé no va inquietar la porteria de Jorquera. Al revés del que va passar amb Rubén Pérez, que abans del descans va veure com una volea d'Albert Dorca marxava fora per ben poc.

En el segon temps, el domini blanc-i-vermell va continuar, com ho demostra una combinació entre Xumetra i Kiko Ratón ben desbaratada per Rubén. I com a conseqüència va acabar arribant el gol, això sí, en un llançament de falta directa de David Cañas que va agafar desprevingut el porter del Nàstic. Es disputava el minut 61. A partir d'aquí, el ritme del partit va augmentar. Tant hauria pogut arribar l'empat del Nàstic, en una rematada de David Bauzà que va poder desviar Jorquera, com el segon del Girona, amb un xut enverinat de Xumetra que va obligar Rubén a lluir-se. Ferrando va donar entrada a Roberto García i Fernando Morán i va estar a punt de sortir-li bé, ja que Roberto va tenir en el temps afegit una ocasió que ha convertit Jorquera en l'heroi de la victòria gironina.

Sant Andreu, 3 - Melilla, 1

També ha passat ronda el Sant Andreu, que va superar el Melilla per 3-1. El primer gol de l'equip quadribarrat el va fer Aday en el minut 36. Abans del final de la primera meitat, però, hi va haver dos gols, en el 44 arribava l'igualada del Melilla. Mahanan feia l'1-1. El Sant Andreu va reaccionar i només un minut després Manolo Lanzarote tornava a posar els barcelonins per endavant. En la segona part, en el minut 62, Fran Piera va arrodonir el marcador amb el 3-1 definitiu.

Sabadell, 0 - Marbella, 0

Pitjor li va anar al Sabadell, que va quedar eliminat després de caure als penals contra el Marbella. Dels quatre que van llançar els arlequinats, només Blas Vílchez va transformar el seu; van fallar Castell, Joel i David Bermudo. En canvi, el Marbella només en va fallar un. L'àrbitre, l'aragonès Sergio del Río Ayete, va sortir esbroncat de la Nova Creu Alta perquè va deixar el Sabadell amb vuit jugadors.