Sitges

El Festival de Sitges afronta la 46a edició amb un 14% menys de pressupost i més entrades venudes

El certamen arrencarà aquest divendres, 11 d'octubre, i durarà fins al 20 d'octubre. Té un pressupost un 14% inferior al de l'any anterior, però amb 33.000 tiquets venuts fins diumenge.

RedaccióActualitzat
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebra a Sitges afronta la 46 edició amb menys pressupost i més entrades venudes de forma anticipada. El certamen arrencarà aquest divendres 11 d'octubre, fins al pròxim 20 d'octubre, i ho farà amb un pressupost un 14% inferior al de l'any anterior, però amb 33.000 tiquets venuts fins al diumenge.
 
El director del festival, Àngel Sala, i el conseller de la Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, han assegurat durant la roda de premsa de presentació que l'organització està "molt contenta" de la venda d'entrades perquè, malgrat que hi ha un dia de festival menys, i un festiu d'entre setmana menys -el 12 d'octubre-, les vendes porten un bon ritme, amb 315.000 euros de taquilla recaptats fins ara.
 
Pel que fa al pressupost, el festival tindrà 1.595.152 euros, que suposa una caiguda del 14% respecte a l'any anterior, i que té 407.000 euros de la Generalitat -un 13% menys-; 175.000 del consistori; 85.000 del Ministeri de Cultura, i 5.000 de la Diputació de Barcelona, a més de la resta aportat per la venda d'entrades i els patrocinadors -Gas Natural Fenosa és el patrocinador principal.
 
El festival afronta una nova edició amb menys pel·lícules -passen de 187 a 150- amb vampirs, zombis, ciència-ficció "més introspectiva", animació, molt de riure i noves activitats experimentals al voltant a les sèries i els mòbils, tot això al voltant a la indagació de les forces del mal, ha dit.
 
Estrena amb Elijah Wood
 
El certamen arrencarà amb l'estrena europea de la pel·lícula d'Eugenio Mira, "Grand Piano" -amb Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter i Kerry Bishé- després del seu èxit a Austin, en una aposta pels directors locals, cada vegada més internacionals, amb l'estrena mundial de "Mindscape", de Jorge Dorado; "Hocked Up", de Pablo Larcuen; "The returned", de Pablo Carballo; "Els innocents", d'una dotzena de directors emergents espanyols.
 
L'animació tindrà un paper important en aquesta edició, especialment de la mà de japonesos com Hayao Myazaki, que no vindrà al festival malgrat la projecció del seu film "The Wind Rises", així com el passi de "Dragon Ball Z: Battle of Gods" de Masahiro Hosoda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut