El DKV Joventut revalida la Lliga Catalana en guanyar amb solvència el Barça al Palau (83-95)

El Joventut de Badalona es va proclamar campió de la Lliga Catalana en guanyar el Barça al Palau (83-95) en una final espectacular. Els badalonins van dominar el partit des del principi gràcies a la direcció d'un Demon Mallet encertadíssim. Els de Sito Alonso van jugar amb més agressivitat en defensa i amb més recursos ofensius, mentre que en el Barça només va destacar Fran Vázquez, dominador sota els taulers. Navarro va fer una bona primera part però no va aparèixer en els instants decisius del partit.

La velocitat del DKV va desbordar el Barça en uns primers minuts vibrants (3-12). Els verd-i-negres, amb un gran joc d'equip, anotaven des de totes les zones de la pista, mentre que en el Barça només Navarro i Fran Vázquez eren capaços d'anotar. Entre l'escorta i el resucitat pivot gallec van fer els primers 17 punts del seu equip, que van servir per capgirar el marcador (19-18). Un temps mort de Sito Alonso va aturar el vendaval blaugrana, i la Penya va recuperar l'avantatge en un tres i no res. Un triple inversemblant de Pau Ribas en l'últim segon va deixar el marcador en un 19-25 al final d'un primer quart espectacular.

Els badalonins van mantenir la intensitat en el segon quart, i amb un parcial de 0-11 van aconseguir ràpidament una renda de 15 punts (21-36). El Barça no podia superar la defensa en zona plantejada per Sito Alonso, mentre que la direcció de Demon Mallet i els punts del jove Henk Norel i d'un encertadíssim Jagla castigaven la feble defensa blaugrana. Fran Vázquez, amb 16 punts i 6 rebots en la primera part, va mantenir el Barça en un partit que la Penya dominava amb claredat (38-47, al descans).

La Penya imposa el ritme; el Barça, a remolc

El Regal Barça va intentar reaccionar en la segona part gràcies a una defensa més agressiva, però els triples de Mallet, Jagla i Jasaitis van permetre als badalonins mantenir i fins i tot eixamplar distàncies (49-63, al minut 25 de partit). El Barça anava a remolc i el rellotge avançava inexorablement. Xavi Pascual va donar entrada a Roger Grimau i Víctor Sada per pressionar en tota la pista i el Barça va aconseguir retallar distàncies (60-68, a la fi del tercer quart).

Al període definitiu tampoc hi va haver treva. Mallet va continuar martellejant la cistella blaugrana, mentre que el Barça trobava a faltar l'aportació d'alguns dels seus nous fitxatges: Barret va anotar els seus primers tres punts quan faltaven cinc minuts per al final, mentre que Barton i Sada no van aconseguir cap punt. Amb aquest dèficit i la davallada en el rendiment de Navarro, l'exhibició de Fran Vázquez va ser insuficient. La Penya revalida merescudament el títol de la Lliga Catalana.