Madrid

El Congrés dels Estats Units troba preocupant la pirateria per internet a Espanya

El Congrés nord-americà adverteix que la pirateria per internet a Espanya ha arribat a "un nivell epidèmic", una situació que titlla d'especialment preocupant. En un informe publicat al seu web, el caucus contra la Pirateria Internacional del Congrés dels Estats Units diu que aquest any vigilarà de forma especial la situació a la Xina, Rússia, el Canadà, Mèxic i Espanya.

Actualitzat
Els congressistes nord-amercians afirmen que els autors no tenen les eines necessàries per fer valer els seus drets per internet, un fet, -afirmen-, que perjudica el sector tant a Espanya com als Estats Units.

Protegir els autors

El caucus reclama mesures al govern espanyol per protegir els drets dels autors, i assenyala que la pirateria p2p a l'estat espanyol és percebuda com un fenomen cultural acceptable.

Aquest dictamen se suma a un informe del Departament del Comerç i l'Oficina de la Presidència dels Estats Units on s'acusa Espanya de ser massa permissiva i de no haver pres cap mesura contra la descàrrega d'arxius amb drets d'autor. Aquest informe, a més,  insta l'estat espanyol a il·legalitzar els programes d'intercanvi de fitxers tipus p2p, com ara l'eMule, BitTorrent o Ares.
Anar al contingut