Madrid

El Congrés aprova la llei de seguretat ciutadana, entre protestes i només amb els vots del PP

El text, també conegut amb el nom de "llei mordassa", topa amb el rebuig de tota l'oposició

RedaccióActualitzat

El PP ha utilitzat la seva majoria absoluta per aprovar al Congrés dels Diputats la polèmica llei de seguretat ciutadana, que ara seguirà la seva tramitació al Senat. Amb l'únic suport dels seus socis electorals d'UPN i Partit Aragonès, els populars han aprovat la llei, enmig de les crítiques generalitzades de l'oposició.

El PSOE i altres grups de l'oposició s'han compromès a derogar la llei si governen en la propera legislatura. El grup de l'Esquerra Plural ha escenificat el seu rebuig a la llei emmordassant-se la boca en un moment del ple. Quan començava la intervenció del portaveu del PP, Conrado Escobar, des de la tribuna de convidats el grup Solfónica ha començat a cantar "La cançó del poble", del musical "Els miserables", la qual cosa ha fet que el president de la cambra, Jesús Posada, n'ordenés l'expulsió.

33 infraccions modificades

Aquesta llei ha estat envoltada de polèmica des fa poc més d'un any, quan se'n va presentar el primer esborrany, que incloïa multes de fins a 600.000 euros a qui participés en protestes davant del Congrés dels Diputats sense l'autorització de la delegació del govern. Posteriorment, aquesta mesura s'ha matisat en l'articulat. De fet, un total de 33 infraccions s'han modificat (14) o eliminat directament (19) des que l'executiu de Mariano Rajoy va presentar-ne l'avantprojecte en el Consell de Ministres. Finalment, la llei té 45 infraccions, segons el darrer esborrany amb el qual han treballat els grups parlamentaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut