Londres

El Congrés Mundial de Mòbils es queda a Barcelona fins a l'any 2018

Barcelona ha renovat l'acord per tornar a ser l'organitzadora del Mobile World Congress, el congrés de mòbils més important d'Europa, fins a l'any 2018.

Actualitzat
Ho ha confirmat la Generalitat amb un missatge al Twitter. En una reunió mantinguda avui a Londres pels membres de GSMA, on estan representades totes les empreses més grans del món de les telecomunicacions, s'ha optat per continuar amb l'oferta de Barcelona en detriment de les ciutats que hi competien, que eren París, Munic i Milà.

El mateix GSMA ha emès tot just després el seu comunicat oficial on explica que Barcelona ha estat seleccionada com la capital mundial del mòbil per al període 2012-2018. Com a capital mundial del mòbil, Barcelona serà la seu de la indústria mòbil, allotjarà el Mobile World Congress i també desenvoluparà altres programes i activitats que tindran lloc tot l'any.

El comunicat del GSMA felicita expressament les ciutats finalistes "per les seves excel·lents propostes i l'enorme quantitat d'energia i creativitat" que hi han posat.

"Mereix ser la capital mundial"

La tria s'ha fet perquè "Barcelona ha demostrat que veritablement es mereix el títol de capital mundial del mòbil, amb la seva combinació d'instal·lacions d'exposicions i conferències, la seva infraestructura de transport i hostaleria, el seu compromís d'ampliar l'abast de la mobilitat a Barcelona, Catalunya i Espanya, i el fort suport dels sectors públic i privat".

La nota també recorda que "la pedra angular de la capital mundial del mòbil és el Mobile World Congress". A partir del 2013, aquest encontre se celebrarà al nou i avantguardista recinte Fira de Barcelona Gran Via. L'edició del 2012 es mantindrà a la Fira de Barcelona Montjuïc i serà des del 17 de febrer fins a l'1 de març.

A més, Barcelona acull el Centre Mundial del Mòbil i el Festival Mundial de Mòbils. El Centre Mundial del Mòbil es compon d'exposicions permanents i temporals que fonen la cultura i la innovació tecnològica, facilitats per al desenvolupament i incubació de solucions mòbils. El Festival Mundial de Mòbils, que es dirigeix al públic en general, presenta una sèrie d'activitats que inclouen esdeveniments esportius, festivals de música i art, premis de cinema, les aplicacions i les fires de tecnologia.

Les autoritats catalanes s'havien conjurat per retenir un congrés que genera 250 milions d'euros en cada edició. El govern català fins i tot ha oficialitzat el seu suport a la candidatura mitjançant un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Indústria i l'Ajuntament.

Beneficis d'imatge i econòmics

La capital catalana persegueix els beneficis d'imatge però també els econòmics. Barcelona ja ha acollit amb èxit les últimes edicions del congrés, amb l'assistència de 50.000 visitants de 200 països i amb un important impacte econòmic. Es calcula que la designació generarà un impacte anual de 375 milions d'euros. Segons els experts, les connexions mòbils es multiplicaran per deu durant els nou anys vinents.

A més, la designació s'ha de traduir en el desenvolupament empresarial especialitzat en aplicacions mòbils. Actualment, les empreses d'aquest camp suposen el 29% del sector TIC de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut