Aquest va ser el podi de Sydney 2000 (Foto: Reuters)
Cicilisme

El Comitè Olímpic Internacional retira la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Sydney a Armstrong, però no li atorga guanyador

El Comitè Olímpic Internacional ha fet oficial la decisió de no atorgar la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Sydney 2000 que va guanyar Lance Armstrong, però que li va ser retirada, al corredor que va quedar en quarta posició, el basc Abraham Olano.

Actualitzat
El Comitè Olímpic Internacional ha fet oficial la decisió de no atorgar la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Sidney 2000 que va guanyar Lance Armstrong, però que li va ser retirada, al corredor que va quedar en quarta posició, el basc Abraham Olano. Després que el nord-americà reconegués el seu dòping, el COI li va desposseir la medalla, però ha decidit que quedarà deserta i que no hi constarà cap guanyador.

A més, l'Agència Mundial Antidopatge (WADA), ha confirmat aquest dimecres, a través del seu president, John Fahey, que la suspensió que va recaure sobre Armstrong de per vida podria veure's reduïda si l'exciclista americà cooperés totalment amb l'agència.

Fahey ha indicat que les possibilitats de cooperació per part del ciclista són escasses, però que li encantaria. Fahey ha explicat que Armstrong va fer trampes durant més d'una dècada, que va incitar a altres a fer-ho i que encara avui continua manipulant els fets per el seu propi benefici, aclarint que, per tant, l'única possibilitat perquè alguna cosa canviï és que Lance Armstrong cooperi amb l'agència sota jurament per tal que l'Agència Americana Antidopatge (USADA), la que li custodia les sancions, consideri reduir-li la sanció per tota la vida a un mínim de vuit anys.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut