Fotografia de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero.
Fotografia de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero.
Madrid

El Col·legi de Metges i el principal sindicat neguen que Romero informés del seu contacte amb afectats d'Ebola

El Col·legi de Metges de Madrid i el sindicat majoritari AMYTS defensen l'actuació de la metgessa de l'ambulatori d'Alcorcón que va atendre l'auxiliar d'infermeria

RedaccióActualitzat

El Col·legi de Metges de Madrid i el sindicat majoritari del col·lectiu mantenen que l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, ja recuperada de l'Ebola, no va informar que hagués atès persones amb el virus quan va acudir a l'ambulatori d'Alcorcón amb els primers símptomes de febre.

Després que tant Romero com el seu marit, Javier Limón, afirmessin que la pacient va avisar el Centre de Salut Pedro Laín Entralgo de la localitat madrilenya del seu contacte amb els missioners morts per l'Ebola, el Col·legi Oficial de Metges de Madrid ha dit que el centre no va activar el protocol perquè no va rebre per part de la pacient "cap informació" en aquest sentit.

En un comunicat, el col·legi defensa l'actuació de la metgessa de capçalera perquè "es va ajustar en tot moment" a la legislació vigent i als protocols. A més, fa "una crida al seny" per evitar declaracions "que impliquin imputacions infundades, greus i injustes contra professionals" que van actuar amb "una incontestable bona praxis mèdica". El Col·legi de Metges de Madrid celebra que Romero hagi superat la malaltia i desitja el seu "restabliment per al desenvolupament normal de la seva vida personal i professional".

Per la seva banda, el sindicat mèdic amb més representació a la Comunitat de Madrid, AMYTS, també ha defensat l'actuació de la metgessa de capçalera que va atendre Romero perquè va actuar "en tot moment" de manera "irreprotxable", amb "professionalitat" i "diligència". El sindicat fins i tot demana a l'auxiliar d'infermeria que "rectifiqui" les seves declaracions. AMYTS indica que no vol "entrar en polèmiques" més enllà de les necessàries per "defensar el bon nom i la professionalitat" de la metgessa.

El 2 d'octubre, Romero va acudir al seu centre mèdic habitual amb els primers símptomes de febre i va ser atesa per la seva metgessa de capçalera, que sis dies després va haver d'ingressar en observació a l'Hospital Carlos III fins que es va descartar el contagi i se la va donar d'alta.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut