Toronto

El Canadà ja ha acollit tants refugiats com Europa i els Estats Units junts

El primer ministre canadenc rep els primers 160 refugiats sirians dels 25.000 que acollirà el país, i els assegura que seran residents permanents i que d'aquí quatre anys tindran la nacionalitat

RedaccióActualitzat

Fa quatre mesos, els països de la Unió Europea van acordar repartir-se una petita proporció dels refugiats que fugen de guerres com la de Síria. Passat aquest temps, els resultats són molt pobres. El compromís europeu era reubicar i recol·locar 160.000 refugiats entre tots els països membres. De moment, només se n'han acollit 160, l'1%. La proporció encara és inferior a Espanya, que dels 15.000 a què es va comprometre només n'ha rebut 12.

Els Estats Units, un país de tres-cents milions de persones que va anunciar que acolliria 10.000 refugiats, encara no n'ha rebut cap, i la meitat dels estats ja els han tancat les portes. Aquestes reticències contrasten amb l'actitud del seu veí del nord. El nou govern del Canadà, que fa només un mes que va pujar al poder, acollirà 25.000 refugiats, i aquesta matinada ja han arribat els 160 primers, la mateixa xifra que fins ara han arribat a Europa i els Estats Units junts.

Aquesta matinada, el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha anat a l'aeroport a rebre personalment aquest primer contingent de refugiats, i no s'ha limitat a donar-los la mà. Trudeau s'ha entretingut amb les famílies per donar-los una benvinguda càlida, un exemple que il·lustra l'hospitalitat amb què la societat canadenca acull els que fugen del conflicte, i que estaven refugiats a Jordània, el Líban i Turquia. Des de les Nacions Unides es demana a la resta dels països que segueixin l'exemple del Canadà en la reubicació dels refugiats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut