El CGPJ elegeix Miguel Ángel Gimeno com a nou president del TSJC en substitució de Maria Eugènia Alegret

El Consell General del Poder Judicial ha elegit Miguel Ángel Gimeno com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en substitució de Maria Eugènia Alegret. Gimeno està ubicat en el sector progressista de la judicatura i ocuparà el lloc de la conservadora Maria Eugènia Alegret, que optava a la reelecció. El CGPJ ha pres la decisió després de mesos d'ajornaments.

Actualitzat
El ple del Consell General del Poder Judicial ha escollit Miguel Ángel Gimeno president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Gimeno, president de la secció sisena de l'Audiència de Barcelona i exportaveu de Jutges per la Democràcia, substituirà Maria Eugènia Alegret.

El nou president de la màxima instància judicial de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, ha tingut 13 vots, mentre que Maria Eugènia Alegret n'ha obtingut 7. Hi ha hagut un vot en blanc.

Miguel Ángel Gimeno Jubero

El nou president del TSJC va néixer a Binéfar, a Osca, el 4 d'octubre de 1950. Té, per tant, 60 anys. Va estudiar Dret a les universitats de Lleida i de Barcelona i va ingressar a la carrera judicial l'any 1987.

Gimeno sempre ha exercit a Catalunya i la seva primera destinació va ser al jutjat número 3 de l'Hospitalet de Llobregat. El 1993 va ingressar a l'Audiència de Barcelona i ara és president de la secció sisena. Miguel Ángel Gimeno pertany a l'associació Jutges per la Democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut