Barça

El Barça prepara el duel contra l'Almeria el dia que Carles Puyol celebra deu anys al primer equip

Sisè compromís de Lliga i la possibilitat de sumar 18 de 18 a la taula de punts. Amb aquest objectiu a l'horitzó, el Barça es prepara per rebre aquest dissabte al vespre l'Almeria d'Hugo Sánchez. L'equip blaugrana s'ha entrenat aquest matí en una sessió en què Carles Puyol ha estat el protagonista. El capità del Barça celebra avui deu anys al primer equip blaugrana, una fita difícil d'assolir i que es commemora precisament aquesta temporada, en la qual Puyol no ha decidit encara si renovarà pel que ha estat el seu club durant una dècada. En aquesta sessió també s'ha exercitat Bojan Krkic, que ja ha rebut l'alta mèdica un cop recuperat del trencament fibril·lar en un abductor i té molts números per entrar a la llista de convocats.

Actualitzat
Trenta-dos dies després de lesionar-se en el partit de Lliga contra l'Sporting de Gijón, el davanter del Barça Bojan Krkic ha rebut l'alta mèdica i si no hi ha cap sorpresa entrarà en la convocatòria que el tècnic, Josep Guardiola, anunciarà dissabte, el mateix dia del partit, per enfrontar-se amb l'Almeria al Camp Nou.

El davanter blaugrana ha completat els dos últims entrenaments amb el grup i ja es troba totalment recuperat del trencament fibril·lar a la inserció tendinosa de l'adductor mitjà de la cuixa esquerra que va tenir el 31 d'agost passat. El francès Thierry Henry, en canvi, encara no s'ha restablert totalment de l'elongació que pateix a l'adductor de la cuixa esquerra que ja li va impedir entrar en la convocatòria per al partit de Champions contra el Dinamo de Kíev, per la qual cosa també serà baixa per al pròxim partit.

Sense Henry, Gabriel Milito i Dmitro Txigrinski, tots lesionats, Guardiola només té 18 jugadors disponibles per completar la llista de convocats: Valdés, Pinto, Alves, Puyol, Piqué, Márquez, Abidal, Maxwell, Sergio Busquets, Touré Yaya, Keita, Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimovic, Pedro, Bojan i Jeffren.

Puyol, 10 anys al primer equip del Barça

El 2 d'octubre del 1999, a Valladolid, Van Gaal asseia Simao a la banqueta i feia debutar un jove Carles Puyol, que només entrar al camp ja va començar a donar ordres. Va ser amb un marcatge a Figo al Camp Nou que Puyol va deixar clar a tothom que tenia lloc al primer equip. Però van ser uns primers cinc anys difícils. A Puyol se'l recordava sempre perquè era l'ase dels cops. Es va trencar el pòmul dret, es va trencar el pòmul esquerre, ha tingut lesions als turmells, als genolls, però també se'l coneix per una altra cosa. La seva capacitat de treball i sacrifici li ha permès tornar a jugar sempre abans del que tothom havia previst. Cinc temporades sense guanyar cap títol, i fins i tot amb rumors que el situaven a Itàlia o a Anglaterra.

El juliol del 2004 va ser escollit capità de l'equip. I va començar a aixecar trofeus. Tres Lligues, dues Copes d'Europa, tres Supercopes d'Espanya, una d'Europa i una Copa del Rei. En els 303 partits de Lliga que ha jugat només ha estat expulsat dues vegades, i totes dues, curiosament, contra el Racing, i ha marcat cinc gols, l'últim, el dia que va fer emmudir el Bernabéu i ho va celebrar amb el petó al braçalet de capità. Ningú no el veu fora del club, tot i que acaba contracte aquesta temporada, i avui, deu anys després del seu debut, s'entrenava, segur, amb les mateixes ganes del primer dia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut