Arenys de Munt

Entitats sobiranistes busquen data per a nous referèndums sobre la independència

L'endemà de la victòria aclaparadora del "sí" a la independència de Catalunya en la consulta d'Arenys de Munt, una seixantena de municipis es mostren interessats a seguir els mateixos passos i celebrar un referèndum per a la independència. Entitats sobiranistes busquen data per fer-ho, i una de les propostes seria el 6 de desembre, el Dia de la Constitució. El 15 d'octubre vinent es reuniran per unificar l'estratègia.

Actualitzat
La plataforma popular organitzadora de la consulta d'Arenys s'ha mostrat molt satisfeta dels resultats i de la participació, que ha estat del 41%. El portaveu d'aquesta entitat, Josep Manel Ximenis, però, també ha explicat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", quina és la finalitat d'aquesta consulta, i de les que es podrien celebrar pròximament: "L'objectiu és pressionar els partits polítics que hi ha una realitat i que cal donar-li una sortida", ja que actualment, ha afegit, "cap partit està donant sortides adequades."

Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha reclamat que les consultes sobiranistes siguin vinculants. Ho ha fet després que Arenys voté "sí" a la independència amb un clar 96%. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Móra també ha demanat que la consulta sigui un punt d'inflexió i que els polítics tinguin més en compte l'opinió del poble. "Els nostres parlamentaris han d'anar recollint aquesta manifestació del poble per començar a emmarcar-se en un altre marc legal", ha afirmat.

Una seixantena de poblacions catalanes estan disposades a seguir l'exemple d'Arenys. De fet, Berga ja ha anunciat que aquesta mateixa setmana votarà la moció presentada per la CUP a favor de la celebració d'una consulta sobiranista de les mateixes característiques que la d'Arenys. De moment, però, no hi ha cap entitat popular berguedana que hagi agafat el relleu del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut