Madrid

El 95% dels joves catalans fan servir les noves tecnologies i el 93%, internet

El 95% dels joves catalans fan servir les noves tecnologies i el 93%, internet, segons una enquesta que ha fet pública l'Institut Nacional d'Estadística. A més, segons l'enquesta, el 60% de les llars catalanes a finals de l'any 2007 tenien accés a internet, un 12% més que l'any anterior. Catalunya és la segona comunitat de l'Estat on més s'utilitzen les noves tecnologies, només superada per Madrid. Pel que fa al mòbil, dos de cada tres catalans de 10 a 15 anys en tenen. De fet, l'ús del mòbil ja és una pràctica molt generalitzada, ja que un 91% dels catalans l'utilitzen.

Actualitzat
L'estudi sobre l'ús de noves tecnologies que ha elaborat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en col·laboració amb l'Idescat, entre altres organismes, conclou que Catalunya ocupa la segona posició de l'estat espanyol en utilització de l'ordinador, en utilització d'internet els tres darrers mesos i en usuaris del telèfon mòbil, i lidera el rànquing pel que fa a nombre d'usuaris freqüents d'internet, és a dir, almenys una vegada per setmana, amb un índex del 59,1%.

Segons l'estudi, el 68% d'usuaris catalans de les TIC han fet servir l'ordinador els tres darrers mesos, la segona xifra més alta de l'estat espanyol, per darrere de Madrid (70%); el 64,2% d'usuaris han fet servir internet en els tres darrers mesos, pel 67% de Madrid, i el 91,2% ha fet servir el telèfon mòbil, xifra que la situa en el segon lloc, just després també de Madrid (93,1%).

Al conjunt de l'estat espanyol, el 63,6% de les llars amb almenys una persona de 16 a 74 anys disposa d'un ordinador, la qual cosa suposa un augment de 3,2 punts respecte de l'any anterior. El major equipament d'ordinadors és a Madrid (71,9%), a Catalunya (71%) i al País Basc (66,4%). El 51% de les llars té connexió a internet i el 43,5% té connexió de banda ampla. Madrid (62,3%) i Catalunya (60,1%) són les que tenen el major percentatge d'habitatges amb accés a internet.

Els usuaris freqüents representen el 86,7% del total d'internautes, són uns 17 milions de persones i representen el 49,2% de la població, fet que suposa un creixement interanual del 13,2%.
Anar al contingut