Barcelona

El 80% dels delictes de trànsit denunciats amb el nou Codi Penal han estat per sobrepassar la taxa d'alcoholèmia

Els primers quinze dies de vigència de la reforma del Codi Penal han servit per imputar a Catalunya un total de 253 conductors per algunes de les conductes que ara estan tipificades com a delictes contra la seguretat viària. Entre el 2 i el 16 de desembre, segons que han informat els Mossos d'Esquadra, s'han comptabilitzat un total de 270 delictes, dels quals el 80% han estat motivats per superar la taxa d'alcohol permesa. En concret, 214 delictes corresponen a positius per alcoholèmia.

Actualitzat

A molta distància, se situen els delictes derivats de la negativa dels conductors a realitzar la prova d'alcoholèmia -amb 22 denúncies-, conducció temerària (18), trencament d'ordre judicial (9), velocitat amb responsabilitat penal (5) i trencar l'ordre d'immobilització del vehicle (2).

Del total de conductors imputats, 59 corresponen a la regió metropolitana nord, 52 a la demarcació de Tarragona, 32 a la de Girona, 29 a la regió metropolitana sud, 28 a la Catalunya central, 25 a les Terres de Ponent, 16 a les Terres de l'Ebre i 13 al Pirineu occidental.

Anar al contingut