Barcelona

ERC "lamenta" que Carod-Rovira abandoni el partit

ERC "ha lamentat" que qui va ser el seu gran líder de la darrera dècada, Josep-Lluís Carod-Rovira, hagi decidit donar-se de baixa i abandonar el partit i el projecte sota aquestes sigles. La marxa de l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, que ha estat confirmada per la formació després que s'ha sabut aquest dissabte que va enviar una carta de deserció, ha fet reaccionar ja el partit, que per boca del seu portaveu, Ignasi Llorente, ha mostrat el seu "respecte" per la decisió de Carod. A més, Llorente ha volgut destacar que el congrés d'Esquerra és l'oportunitat per fer revifar el partit i "establir les bases" per demostrar que els independentistes tenen "un projecte viu i amb futur".

Actualitzat
ERC respecta però lamenta. Amb aquestes paraules ha definit, en un comunicat, Esquerra Republicana el seu sentiment davant la carta que Carod va enviar divendres als dirigents del partit per anunciar que es dóna de baixa i que abandona la formació de la qual va ser màxim responsable. El portaveu, Ignasi Llorente, ha assegurat, a més, que la cúpula "lamenta la seva decisió però la respecta i demana el màxim respecte i comprensió a tothom, de dins i fora d'Esquerra, per a aquesta decisió".

El portaveu d'Esquerra, però, no ha volgut estalviar lloances a l'exvicepresident i ha afirmat que "Carod-Rovira ha estat una persona molt important per al projecte recent del partit i la seva contribució forma part de l'ADN polític, no només d'Esquerra, sinó d'una part molt important de l'independentisme d'aquest país".

Per acabar, Ignasi Llorente ha volgut remarcar que "enguany Esquerra celebra el seu 80è aniversari i el nostre segueix sent un projecte viu i amb futur", i ha explicat que aquesta oportunitat ha de fer que "el proper Congrés Nacional serveixi per establir les bases del que és el partit més antic del país i que volem que sigui també el més modern".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut