L'entrevista de Catalunya Informació

ERC critica que Reagrupament parli d'independència en comptes de crear les condicions per avançar en l'autodeterminació

"S'ha de diferenciar entre la Catalunya real i la Catalunya virtual". Amb aquestes paraules, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha referit a Reagrupament.cat, i els critica que parlin d'independència en comptes de treballar des de les institucions per crear les condicions objectives per avançar en l'autodeterminació.

Actualitzat
"No per parlar-ne cada dia, de la independència, per omplir-nos la boca amb la independència, farem avançar més aquest país i aconseguir la independència. Jo crec que és tan important per aconseguir aquest objectiu polític, que és la plenitud nacional d'aquest país i, per tant, aconseguir la independència, parlar-ne com aconseguir les condicions objectives", ha declarat Ridao a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació.

Pel que fa a les consultes sobiranistes, Ridao ha lamentat l'actitud de rebuig del president de la Generalitat, José Montilla, i el govern espanyol.

"La carpeta catalana"

El número 2 d'ERC també s'ha referit al projecte de pressupostos generals per l'any que ve, que ha titllat d'irreals. "Els pressupostos s'hauran de capgirar perquè són francament irreals. Parteixen d'una perspectiva de creixement de l'economia d'un 0,3%; l'any passat ja ens van dir que creixeríem un 1% i estem gairebé al 3% de dèficit", ha explicat.

Ridao també ha advertit que ERC no condicionarà el sentit del seu vot a les amenaces que votar en negatiu repercutiria en el finançament de l'any que ve. Per a ells, les condicions passen per complir el que s'anomena "la carpeta catalana", que inclou el model de gestió de l'aeroport, el traspàs de Rodalies i altres infraestructures de l'eix del Mediterrani.

Precisament, Ridao ha anunciat que ERC es reunirà dimarts que ve amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per analitzar els pressupostos.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut