Cambridge

Dues cerques a Google contaminen igual que bullir aigua en una tetera elèctrica

Un estudi de la prestigiosa Universitat de Harvard, a l'estat nord-americà de Massachusetts, assegura que fer cerques a internet contamina. Dues cerques al Google emeten la mateixa quantitat de diòxid de carboni que bullir aigua en una cafetera elèctrica. El cercador s'ha defensat d'aquestes acusacions. Assegura que els seus centres de dades són, energèticament, els més eficients del món, i que l'energia utilitzada en les seves cerques és mínima.

Actualitzat
L'estudi revela que els centres processadors d'informació que Google té a diferents països del món produeixen "notables" quantitats de CO2. La rapidesa del cercador s'obté perquè utilitza simultàniment diferents bancs de dades i, per tant, emet més quantitat de diòxid de carboni que els seus competidors, segons afirmen els autors.

Una cerca a Google des d'un ordinador personal emet set miligrans de CO2. Si es té en compte que al dia es fan 200 milions de cerques, això equival a 14 milions de quilograms de CO2 a l'atmosfera cada dia. La connexió d'un ordinador personal a la xarxa suposa una emissió de 0,02 de CO2 miligrams per segon.

Google es defensa

Poques hores després que s'ha fet públic aquest estudi, Google s'ha defensat de les acusacions en un comunicat al seu blog. El cercador assegura que es pren molt seriosament l'impacte de la contaminació i que, per això, els seus centres de dades són, energèticament, els més eficients del món. Remarca, a més, que l'energia que es consumeix en les seves cerques és mínima, i és inferior a la que pot utilitzar un ordinador personal.

Google assegura que treballa per aconseguir més eficiència energètica. L'estiu passat, explica el comunicat, van crear un grup, format per enginyers, que es dedica a avançar en el camp de les energies netes. L'any 2007, van participar en la fundació de "Climate Savers Computing Initiative", un consorci sense ànim de lucre que té com a objectiu que el 2010 les emissions de CO2 procedents dels ordinadors es redueixin a la meitat, és a dir, que es deixin d'emetre a l'atmosfera 54 milions de tones de diòxid de carboni cada any. "Això són moltes teteres".
Anar al contingut