Madrid

Contagiada d'Ebola una auxiliar d'infermeria de Madrid

L'auxiliar havia atès el missioner Manuel García Viejo, mort el 25 de setembre, a l'hospital Carlos III

El Ministeri de Sanitat investiga com ha estat possible el contagi

És el primer cas confirmat d'Ebola contagiat fora d'Àfrica, a l'espera de les anàlisis que s'estan fent als familiars del nord-americà ingressat a Dallas

RedaccióActualitzat

Una auxiliar d'infermeria que va atendre el missioner Manuel García Viejo, mort per Ebola el 25 de setembre, a l'hospital Carlos III, ha estat contagiada pel virus. Una primera prova ha donat positiu, però, per assegurar el diagnòstic i descartar un fals positiu, se li ha realitzat un segon test, tal com estableixen els protocols, que també ha donat positiu.

A hores d'ara, la infermera ja es troba al Carlos III, on ha arribat procedent de l'hospital d'Alcorcón. La dona, que treballa habitualment a l'hospital Carlos III de Madrid, s'ha presentat aquest dilluns al matí a les urgències de l'Hospital d'Alcorcón en sentir que podia tenir febre. Arran de la possibilitat de contagi, s'ha activat el protocol de seguretat d'actuació necessari davant d'un possible cas de la malaltia.

Segons el protocol per tractar els casos d'Ebola, a totes les persones que estan en contacte amb malalts d'Ebola se'ls mira la temperatura dues vegades al dia durant tres setmanes per comprovar si tenen febre.

Aquest és el primer cas confirmat d'Ebola contagiat fora d'Àfrica, a l'espera de les anàlisis que s'estan fent als familiars del ciutadà nord-americà infectat ingressat a Dallas.

Gabinet de crisi

Després de la confirmació s'ha reunit un gabinet de crisi, encapçalat per la ministra Ana Mato, per analitzar aquest primer contagi en territori espanyol. En una roda de premsa, Mato ha explicat que no se sap com es va infectar la infermera però ha donat un missatge de "tranquil·litat" a tothom perquè Espanya compta amb uns professionals "magníficament formats".

Els responsables ministerials han informat que els tres treballadors sanitaris que van atendre la dona i la parella de la pacient segueixen ja el mateix protocol de prevenció que s'aplica als 30 treballadors de l'hospital Carlos III que, igual que la infermera, van assistir els dos religiosos morts com a conseqüència del virus. Seguint aquest protocol, a aquestes persones se'ls prendrà la temperatura dues vegades al dia durant les properes tres setmanes.

García Viejo, director mèdic de l'hospital Sant Joan de Déu de la ciutat de Lunsar, va ser repatriat a Espanya quan se li va detectar la malaltiaNo ha transcendit què va poder fallar en el protocol de seguretat i aïllament, que es va aplicar a la sisena planta de l'hospital on van passar els últims dies de vida els dos missioners infectats d'Ebola, García Viejo i Miguel Pajares, primer espanyol mort pel virus.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut