La policia va començar a carregar contra els manifestants.
La policia va començar a carregar contra els manifestants.
Barcelona

64 ferits, un d'ells greu, i una trentena de detinguts en les càrregues policials al voltant del Congrés

Un dels ferits estaria greu. Després de dispersar els concentrats, l'operatiu policial s'ha aixecat a la una de la matinada. Les plataformes que han convocat la manifestació han decidit en assemblea que aquest dimecres hi haurà una nova concentració.

RedaccióActualitzat
La concentració de milers de persones que volien envoltar el Congrés dels Diputats per protestar contra la classe política s'ha acabat amb greus aldarulls. Hi ha hagut 64 ferits i 28 detinguts, després de diversos enfrontaments entre la policia i els manifestants.

Segons dades de la Delegació del Govern a Madrid, unes 6.000 persones han secundat la crida que pretenia envoltar la cambra baixa i reclamar la dissolució de les Corts, la dimissió del govern central i la convocatòria immediata d'eleccions. El desplegament policial, que s'ha acabat a la una de la matinada, comptava amb 1.300 agents amb gossos, tanques i una trentena de furgons policials. Després de diverses càrregues, els antidisturbis han fet diverses detencions a la zona de la plaça Neptuno, que s'ha evacuat a partir de les nou de la nit.  

Dels ferits, 16, entre els quals quatre policies, han estat traslladats a centres hospitalaris per talls i contusions. Un dels ferits es troba en estat greu. Tenia diagnosticada una patologia cervical prèvia i podria haver patit una lesió medul·lar a causa d'una caiguda o un cop.

Els manifestants a poc a poc han anat abandonant la zona de Neptuno. Segons el Twitter de Rodea el Congreso, s'ha decidit en assemblea tornar a fer una concentració aquest dimecres a les set de la tarda per protestar contra l'actuació policial.

El Congrés, assetjat per nord i sud


Cap a les sis de la tarda, diverses columnes de gent han sortit des de diversos punts de Madrid per prendre la zona nord de les Corts, pròxima a la Puerta del Sol. Alguns diputats de forces d'esquerra se'ls han unit. Els manifestants s'han concentrat sobretot a la zona sud, a la plaça de Neptuno.

Al voltant de les set de la tarda, els antidisturbis han començat a carregar contra els manifestants congregats a la zona de Neptuno, a Madrid, després que alguns dels manifestants han intentat desplaçar una de les tanques que barraven el pas a la Carrera de San Jerónimo, on es troba situat el Congrés dels Diputats. Tot i les càrregues policials, els manifestants no s'han dispersat i han continuat concentrats.

El col·lectiu dels "indignats" ha convocat aquesta jornada de protesta aprofitant la coincidència de plens i debats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. La cambra baixa estava protegida per 1.300 efectius amb gossos, tanques i una trentena de furgons policials.

Mentre tot això succeïa al carrer, a l'hemicicle se celebrava sessió parlamentària. El president del Congrés, Jesús Posada, ha "lamentat els incidents", a la vegada que s'ha mostrat satisfet que el ple de la cambra hagi pogut fer-se amb normalitat.

A poc a poc els diputats han anat abandonant la Carrera de San Jerónimo, a peu o en cotxe, gràcies a un camí alternatiu habilitat per la policia que envoltava la zona.

També a Barcelona


Davant d'un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra, mig centenar de manifestants s'han aplegat davant del Parlament, on han increpat els diputats que sortien del Debat de Política General amb crits de "lladres" i "culpables".

La marxa de desobediència civil, convocada pel col·lectiu Acampada de Barcelona, vinculat al moviment del 15M, ha fet una crida a envoltar el Parlament de Catalunya.

En alguns moments el to s'ha elevat amb amenaces d'utilitzar la guillotina contra els diputats o crits com "mireu sota el cotxe". El conseller de l'Interior, Felip Puig, ha estat dels més escridassats. També el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.
Anar al contingut