Santiago de Composlela

Detinguts quatre presumptes membres de Resistència Galega que planejarien un atemptat "imminent"

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut aquest dissabte i diumenge un total de quatre joves, amb vinculació a l'organització independentista radical Resistència Galega, acusats de terrorisme.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut aquest dissabte i diumenge un total de quatre joves, amb vinculació a l'organització independentista radical Resistència Galega, acusats de terrorisme, ja que portaven material explosiu en el moment de la detenció i, segons les forces de seguretat, planejaven un atemptat "imminent".

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, el dissabte a la tarda van ser detinguts, en possessió d'explosius, dos joves, presumptes membres de Resistència Galega, C.C.V. i X.R.O., mentre que aquesta matinada la Guàrdia Civil va detenir dos joves més, D.S.M i H.J.M.G. L'operació continua oberta.

La detenció de C.C.V. es va produir gràcies als dispositius que la Comissaria General d'Informació tenen actius, en prevenció d'atemptats terroristes de membres de Resistència Galega.

Abans de la detenció, aquest jove, que s'havia traslladat en autobús a Vigo amb una motxilla de notables dimensions, va contactar al parc de Castrelos amb un altre jove que també ha estat detingut.

Davant la vigilància dels agents, C.C.V. va introduir la motxilla que portava al maleter d'un vehicle estacionat en aquest parc i es va allunyar del cotxe caminant juntament amb X.R.O. Tenint en compte la sospita que es pogués tractar d'un lliurament de material explosiu, els responsables del dispositiu van decidir detenir C.C.V., mentre que la Guàrdia Civil va detenir X.R.O.

Posteriorment, efectius del Grup de Desactivació d'Explosius va confirmar l'existència de dos artefactes de "considerable potència" i un "d'acabat molt més refinat i perfeccionat" que els artefactes explosius intervinguts als detinguts el 30 de novembre del 2011. Aquests artefactes estaven "preparats per fer explosió amb tots els elements necessaris per a això".

En els registres, autoritzats pel Jutjat Central d'Instrucció número 5, de guàrdia de l'Audiència Nacional, es va intervenir nombrosa documentació i material informàtic.


Atemptat a l'agost

El 6 d'agost es va produir la reivindicació, a través d'un correu electrònic a diferents mitjans de comunicació, d'una acció terrorista amb tres artefactes explosius improvisats en nom de Resistència Galega sobre uns repetidors de ràdio i de televisió analògica.

En el transcurs de la investigació, els agents van determinar el grau de participació de les persones implicades. Els presumptes terroristes, pel que sembla, es trobaven planejant "la comissió de nous atemptats", algun "d'imminent", com corrobora "la confiscació de material explosiu". Per això, "realitzaven tasques permanents d'obtenció d'informació i extremaven les mesures de seguretat", indica el Ministeri de l'Interior.

Des de les últimes detencions de membres de Resistència Galega a la zona de Vigo, al desembre, s'han produït tres accions armades, dos contra seus de PP - en Meis i Ribadumia - i l'última, a l'agost, a la Muntanya Sampaio, contra antenes de mitjans de comunicació. La investigació se centra, en aquest moment, a concretar si els detinguts en són els autors materials.
Anar al contingut