Malgrat de Mar

Detingut i en llibertat l'home de Malgrat que va penjar converses policials a internet

La policia local de Malgrat de Mar ha detingut un home que sintonitzava les freqüències de ràdio dels cossos de seguretat, gravava les converses i les penjava a internet, segons han confirmat font municipals. A més, el detingut tenia una pàgina web amb fotos de vehicles policials i una llista de les freqüències i els subtons que fan servir els cossos de seguretat, perquè els radioaficionats poguessin captar els canals de comunicació. El titular del jutjat número 3 d'Arenys de Mar ha decretat aquest divendres la seva llibertat amb càrrecs.

Actualitzat
Els agents de Malgrat van fer el descobriment per casualitat al popular portal de vídeos YouTube, quan hi van detectar una llista de radiofreqüències. En obrir el document, van constatar que es tractava de converses privades i restringides de cossos de seguretat, a més de bombers, taxis, ambulàncies, i Protecció Civil de Barcelona i Girona, entre d'altres.

L'home, de 36 anys, ha estat detingut al cotxe de la seva nòvia quan feia servir un escàner de freqüències portàtil sintonitzat al canal de la policia de Malgrat, després d'establir un dispositiu de seguiment. A més, al seu domicili s'han confiscat equips electrònics de radiofreqüència, i ja s'ha retirat tot el material que hi havia penjat a la xarxa. El detingut se l'acusa d'un delicte contra la intimitat, en la modalitat de revelació de secrets.
Anar al contingut