Mataró

Detenen un mataroní que ha cremat el 70% dels contenidors en dos anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut un piròman mataroní per haver incendiat més de 170 contenidors de la ciutat. L'home, de 50 anys, ha cremat el 70% dels contenidors de reciclatge paper, fins a un total de 177 dels 250 que hi ha. Així, en quasi dos anys, ha provocat danys per valor de 180.000 euros. El piròman sempre seguia el mateix "modus operandi", però l'ampli radi d'acció i l'extensa franja horària en què actuava va dificultar les investigacions. Finalment, els agents el van poder identificar i el van detenir dilluns. L'arrestat ha reconegut els fets i ha quedat en llibertat provisional.

Actualitzat
L'home, veí de Mataró, actuava principalment a la zona de l'Eixample de la ciutat. El piròman duia sempre una bossa amb papers preparats per fer-los cremar, la introduïa al contenidor i hi calava foc. Un cop encesa, la deixava caure dins el punt de reciclatge i tancava la tapa perquè es produís la deflagració.

En algunes de les vies on va actuar, el piròman hauria incendiat fins a una vintena de contenidors i hauria arribat a cremar-ne quatre en un sol matí. En total, al llarg dels dos anys en què ha actuat ha arribat a destruir 170 dels 250 contenidors de reciclatge de paper de Mataró. Els danys que ha ocasionat ell sol ascendeixen a 180.000 euros.

Els agents, davant l'augment de contenidors cremats intencionadament, havien iniciat feia temps vigilàncies a les zones afectades. Però l'ampli radi d'acció i l'extensa franja horària en què actuava el piròman van dificultar les investigacions. Finalment, els agents van poder identificar el presumpte autor dels fets i el van detenir dilluns. L'arrestat, que va reconèixer haver incendiat desenes de contenidors, va passar a disposició judicial dimarts i el jutge va decretar-ne la llibertat provisional.
Anar al contingut