Els responsables policials a Tarragona han explicat els detalls de l'operació.
Els responsables policials a Tarragona han explicat els detalls de l'operació. (Foto: ACN)
Tarragona

Detenen més de 200 persones, la majoria a Tarragona, acusades de defraudar tres milions

La policia deté 214 persones, 144 a Tarragona, acusades de frau a la Seguretat Social. És el resultat de tres investigacions paral·leles en què s'haurien defraudat gairebé tres milions d'euros. El frau comprèn un total de 40 empreses falses.

RedaccióActualitzat

Àmplia operació policial, majoritàriament a Catalunya, contra un frau a la Seguretat Social. La policia ha detingut 214 persones de tot l'estat, de les quals 144 són de Tarragona. És el resultat de tres investigacions paral·leles en què s'haurien defraudat 2,8 milions d'euros. Les tres operacions s'han fet amb la col·laboració de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i l'Agència Tributària.

El funcionament de les empreses fictícies, unes 40 de la demarcació de Tarragona, era "piramidal". El "modus operandi" dels detinguts era sempre era el mateix: crear empreses falses, dedicades principalment a la jardineria i la construcció, i donar-les d'alta a la Seguretat Social per poder cobrar subvencions i prestacions o aconseguir renovar els permisos de residència dels suposats treballadors.

Els detinguts són de diverses nacionalitats i se'ls acusa de falsedat documental i frau a la Seguretat Social. Els responsables dels entramats, nou espanyols i un paquistanès, cobraven entre 200 i 2.000 euros per donar d'alta a la Seguretat Social aquestes persones, de diferents nacionalitats.

 

Anar al contingut