La infanta Cristina, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Els ducs de Palma havien intentat impedir que el jutge investigués les seves declaracions de la renda. (Foto: EFE)
Palma

Després de la Fiscalia Anticorrupció, l'advocat de l'estat també s'oposa a la imputació de la infanta Cristina

Fa uns dies va ser la Fiscalia Anticorrupció i aquest dijous ha estat l'Advocacia de l'Estat qui s'ha oposat a la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos". L'Advocat de l'Estat subscriu el text del fiscal Pedro Horrach de la setmana passada, en el sentit que els indicis per imputar la infanta són "inconsistents".

RedaccióActualitzat
L'Advocacia de l'Estat, personada en el "cas Nóos", s'oposa a la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos" i ha decidit adherir-se a l'escrit presentat per la Fiscalia Anticorrupció de les Balears. L'Advocacia de l'Estat manifestarà al jutge d'aquesta causa, a través d'un escrit, que comparteix el recurs formalitzat pel fiscal Pedro Horrach. En el seu recurs contra la imputació de la infanta, el fiscal manté que els indicis esgrimits pel jutge instructor, José Castro, per adoptar aquesta mesura són "meres circumstàncies innòcues, inconsistents i equívoques" o "meres sospites personals".

Aquest afer, que ja està en la fase final de la instrucció, té com a principals imputats el marit de la infanta, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci Diego Torres a l'Institut Nóos, i l'assumpte que s'investiga és el presumpte desviament d'uns 6 milions d'euros de les administracions públiques. El jutge enviarà a l'Audiència de Palma el recurs del fiscal perquè decideixi si finalment la infanta Cristina ha de declarar en aquesta causa com a imputada o si deixa d'estar-ho.
Anar al contingut