Barcelona

Desfilada de personalitats a l'Hospital Clínic, on el rei Joan Carles es recupera favorablement de l'operació de pulmó

El rei Joan Carles continua recuperant-se favorablement a l'Hospital Clínic de Barcelona, després de l'operació en què se li va extirpar un nòdul en un pulmó i que va descartar que el monarca tingués cap càncer. Aquest diumenge, el rei ha rebut nombroses visites. L'última, la del president de la Generalitat, José Montilla, que ha arribat al Clínic poc abans de dos quarts de set de la tarda. El president ha explicat que ha mantingut una conversa molt cordial amb el monarca, que han parlat de diferents temes d'actualitat, sobretot de la cursa de Montmeló de Fórmula1 i, a més, Montilla s'ha mostrat molt orgullós que el rei hagi escollit l'Hospital Clínic per operar-se. Els metges preveuen que Joan Carles I rebrà l'alta mèdica en uns tres o quatre dies.

Actualitzat
El rei Joan Carles evoluciona favorablement després de sotmetre's a una intervenció quirúrgica per extirpar-li un nòdul pulmonar benigne. El monarca ja es troba en una habitació de planta i els metges han informat que mostra una "evolució general i cardiorespiratòria favorable i una correcta reexpansió pulmonar".

El rei ha iniciat dieta líquida i la fisioteràpia respiratòria habitual. Segons informa la Casa del Rei, el monarca ha passat una nit "perfecta" i ja rep visites. Dissabte mateix, la reina Sofia va ser amb el rei i va destacar la seva felicitat pel resultat d'una intervenció en confirmar-se que el nòdul era benigne. Sofia ha subratllat que el monarca té "una salut impressionant", i que està "molt bé i descansant".

Diumenge ha estat el torn de les visites oficials. Al matí, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha acostat al Clínic i ha estat rebut pel metge que va operar el rei i els responsables de l'hospital. Zapatero s'ha trobat amb el rei, i els dos mandataris han despatxat durant més d'una hora sobre l'actualitat política i econòmica. Al final de la visita, el president del govern ha explicat que el monarca es troba "fenomenal", que el pronòstic és molt bo i que aviat s'aixecarà. El president espanyol també ha garantit la presència de Joan Carles I en la pròxima cimera UE-Amèrica Llatina del 15 de maig. Zapatero ha aprofitat per agrair a l'Hospital Clínic i al seu personal l'amabilitat i l'entrega que han tingut amb el rei. Assegura que aquest comportament dóna valor a la sanitat pública espanyola.

A la tarda, ha estat el president de la Generalitat, José Motilla, qui l'ha visitat. A la sortida, ha destacat la favorable evolució del rei i ha assegurat que podrà incorporar-se a la seva activitat normal "d'aquí a no res".

En declaracions als periodistes després de visitar el rei Joan Carles, Montilla ha celebrat, a més, que el monarca hagi elegit per operar-se l'Hospital Clínic de Barcelona, un centre mèdic del sistema sanitari públic català, cosa que "ens omple de satisfacció".

Segons el president de la Generalitat, el rei Joan Carles li ha confessat que s'ha sentit "molt ben acollit" a l'hospital barceloní, per la qual cosa el monarca li ha agraït el tracte rebut i la professionalitat dels metges que el van operar i que estan seguint la seva recuperació. Montilla també ha explicat que, a banda del seu estat de salut, han parlat sobre el Gran Premi d'Automobilisme, disputat al Circuit de Catalunya, que el monarca ha seguit "amb interès".

Joan Carles I podria tenir l'alta hospitalària en tres o quatre dies, i en quinze dies podria recuperar l'activitat habitual sense fer esforços físics extraordinaris.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut