Barcelona

Desarticulada una xarxa de falsificadors de bitllets i targetes de metro, autobús i Renfe

La majoria d'usuaris que feien servir aquests títols de transport no sabien que eren falsos

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones acusades d'haver falsificat títols de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità i de Renfe, i de vendre'ls a un preu inferior a l'estipulat. L'import del material falsificat és de prop de 60.000 euros.

Oferien tota mena de títols i abonaments (T10, T50/30, Tmes i TJove) que permetien transitar, segons el tipus, per les sis zones establertes per l'ATM. La falsificació dels títols de transport era d'alta qualitat i difícil de detectar. Els interventors de Transport Metropolitans, però, se'n van adonar, i, davant l'increment de casos, es va posar en marxa la investigació dels Mossos.

Segons la policia, la majoria d'usuaris que els feien servir no sabien que els bitllets eren falsos. Els detinguts els hi venien explicant que tenien un familiar o un amic que treballava a la xarxa de transports i que, per això, els podien aconseguir a un preu més barat que l'oficial. Aquestes vendes es feien principalment a través de coneguts i veïns de determinats barris de Barcelona i d'altres ciutats incloses en la xarxa del transport tarifari integrat.

Els quatre detinguts estan acusats de pertinença a grup criminal, falsificació i estafa.

Entre el material que se'ls ha decomissat hi ha impressores d'alta qualitat, lectors i gravadors de banda magnètica, diversos ordinadors i escàners.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut