Una imatge d'arxiu de la catedral de l'Almudena (Reuters)
Una imatge d'arxiu de la catedral de l'Almudena (Reuters)
Madrid

Desactiven un artefacte explosiu a la catedral de l'Almudena de Madrid

El sacerdot de la catedral és qui ha trobat l'objecte, que estava dins d'un confessionari. Cap a les dues del migdia, els Tedax l'han traslladat a la sagristia i allà l'han desactivat, sense que s'hagin produït ferits.

RedaccióActualitzat
La Policia ha desactivat un artefacte amb 200 grams de pólvora que havia estat col·locat a la catedral de l'Almudena, a Madrid. El sacerdot de la catedral és qui ha trobat l'objecte, que era dins d'un confessionari. El rector ha desallotjat el temple i ha avisat la Policia. Cap a les dues del migdia, els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) han traslladat l'artefacte a la sagristia i allà l'han desactivat, sense que s'hagin produït ferits.

L'explosiu, de fabricació casolana i molt rudimentari, contenia 200 grams de pólvora, un quilo de claus, una bombona de càmping gas i un rellotge despertador, tot i que no se sap a quina hora estava programat perquè explotés. Els claus, de la mateixa manera que cargols o altres objectes metàl·lics, s'utilitzen habitualment com a metralla, per incrementar els danys en el moment de la deflagració.

Les forces de seguretat han acordonat el perímetre de la catedral per precaució.
Anar al contingut