Cartells electorals de les eleccions comunals a Andorra (Foto: ACN)
Els comicis comunals són la segona convocatòria electoral de l'any a Andorra. (Foto: ACN)
Andorra

Demòcrates per Andorra, el partit del govern, arrasa a les eleccions andorranes

Victòria històrica de Demòcrates per Andorra, el partit que governa actualment el país, que ha guanyat les eleccions comunals a totes les parròquies, excepte a Andorra la Vella, on ho ha fet Coalició d'Independents, el partit de l'actual cònsol, Rosa Ferrer. El Partit Socialdemòcrata és el clar derrotat d'aquestes eleccions, ja que ha perdut dos feus històrics, el de la capital i també el d'Encamp. A Ordino i la Massana ha obtingut uns resultats molt inferiors respecte als comicis anteriors. A la Massana ha guanyat Ciutadans Compromesos, de David Baró, que en serà el nou cònsol major.

RedaccióActualitzat
Andorra ha celebrat eleccions comunals per escollir els mandataris locals que governaran les parròquies els pròxims quatre anys. La proximitat de les eleccions generals, al mes d'abril passat, ha passat factura a la participació en els comicis per escollir els representants de les set parròquies. S'ha quedat en un 64%, vuit punts menys que fa quatre anys. Ara caldrà analitzar, segons els polítics, l'abstenció.

Demòcrates per Andorra, la formació de centredreta, liderada per l'actual cap del govern andorrà, Toni Martí, ha guanyat a quasi totes les parròquies del principat en els comicis comunals de diumenge. Només Andorra la Vella se'ls ha resistit.

A la Massana, l'única parròquia on aquesta formació no participava, ha guanyat el partit dels Ciutadans Compromesos.

A més, el Partit Socialdemòcrata ha perdut els feus per excel·lència, Andorra la Vella i Encamp, i ha obtingut resultats molt pobres a la Massana i Ordino.
Anar al contingut