Barcelona

Demanen tres anys de presó per a l'agressor d'una equatoriana als Ferrocarrils

La fiscalia demana tres anys de presó per a l'autor de l'agressió a una noia equatoriana en un tren de la línia del Baix Llobregat dels Ferrocarrils de la Generalitat, l'octubre de l'any passat. El ministeri públic l'acusa dels delictes contra la integritat moral i de lesions amb l'agreujant de xenofòbia. Segons la fiscalia, el jove Sergi Xavier Martín va entrar al vagó de tren dient literalment que havia matat un "moro" tallant-li la jugular i qualificant de "merda" els immigrants. Després es va dirigir cap a una noia equatoriana, la va insultar, li va clavar un cop al cap, li va pessigar el pit i li va donar una puntada de peu. Les càmeres de seguretat del tren van enregistrar l'agressió.

Actualitzat
La fiscalia reclama que l'acusat tingui prohibida qualsevol mena de comunicació amb la víctima durant quatre anys i que se'l condemni a pagar-li una indemnització que s'haurà de quantificar durant el judici. La noia, que en el moment dels fets, el 7 d'octubre del 2007, tenia 15 anys, té ansietat i estrès posttraumàtics, segons l'acusació pública.

A l'escrit d'acusació, la fiscalia explica que l'imputat, de 21 anys i veí de Santa Coloma de Cervelló, va colpejar i insultar la menor, també al cap, li va pessigar amb força el pit esquerre i, abans de baixar a la parada de la Colònia Güell, li va propinar "una forta puntada de peu dirigida al cap de la menor" que va poder mig esquivar i va acabar impactant a l'espatlla. Després encara li va clavar "un cop de puny a la cintura i una manotada al cap". Abans de sortir del vagó, va cridar que "tots els immigrants haurien d'estar morts"

Les imatges de l'agressió van tenir un gran ressò mediàtic també a l'Equador. El Parlament de Catalunya va aprovar una declaració de condemna a l'atac i la ministra d'Exteriors equatoriana va dir des de Barcelona que el delicte era "flagrant" i que farien gestions perquè el cas fos "exemplificador".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut