Luis de Guindos en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Luis de Guindos millora les previsions del govern espanyol (Foto: EFE)
Madrid

De Guindos anuncia una caiguda del PIB "menys dolenta" de la prevista i augura recessió fins a mitjans 2013

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat que l'economia espanyola registrarà aquest any una caiguda "menys dolenta" de la prevista, ja que la contracció del PIB quedarà entre l'1,3 i l'1,4%, enfront de l'1,5% calculat pel govern espanyol.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat que l'economia espanyola registrarà aquest any una caiguda "menys dolenta" de la prevista ja que la contracció del PIB es quedarà entre l'1,3 i l'1,4%, davant l'1,5% calculat pel govern espanyol.

De Guindos ha destacat que el quart trimestre d'aquest any serà el més "dur i complex" des que va començar la crisi fa 5 anys i ha concretat que el comportament final del PIB el 2012 dependrà precisament del que passi en els últims 3 mesos de l'exercici.

El ministre ha assenyalat que l'economia espanyola seguirà mostrant taxes intertrimestrals negatives almenys durant la primera meitat del 2013, i que l'economia espanyola no sortirà de la recessió fins al tercer o quart trimestre de l'any vinent.

Malgrat la contracció del PIB i de les "dramàtiques" xifres d'atur, De Guindos ha afirmat que existeixen símptomes positius que fan pensar que l'estat espanyol "pot estar deixant enrere el pitjor de la crisi" i, entre d'altres, ha citat l'evolució positiva de les exportacions i la correcció del sistema bancari.

Quan li han preguntat si Espanya demanarà el rescat a la UE, el ministre ha assegurat que "l'ajuda que li cal a Espanya és que s'eliminin els dubtes sobre la irreversibilitat de l'euro" i ha afegit que això seria "tan simple" com que es decidís avançar en la unió bancària aquest dijous, durant la reunió del Consell Europeu.

En qualsevol cas, De Guindos ha explicat que el govern de Rajoy "està mirant" si demana l'ajuda del Banc Central Europeu i quan ho faria, perquè "els temps també són importants". "S'ha de prendre la millor decisió en el millor moment possible", ha reblat.

El ministre ha assegurat també que l'executiu no té previst fer ajustos addicionals, més enllà dels anunciats als pressupostos generals de l'Estat per al 2013, perquè Espanya "està fent el correcte en la reducció del dèficit públic" i així ho reconeixen les institucions europees.




Anar al contingut