El logotip de Cacaolat
Damm-Cobega construirà una planta nova a Santa Coloma de Gramenet.
Barcelona

Damm, Cobega i Victory Turnaround fan una nova oferta per Cacaolat

L'aliança formada per Damm, Cobega i Victory Turnaround ha posat sobre la taula 75 milions per quedar-se amb la firma de batuts Cacaolat, desbancant així les seves competidores en la recta final, Capsa -fabricant de Central Lechera Asturiana-, que fins ara havia liderat la licitació, i Vichy Catalán. Segons han informat fonts del grup cerveser, aquesta oferta s'ha donat a conèixer aquest dijous després que el jutge ha obert els sobres amb les respectives propostes, i ara l'administració concursal té tres dies per decidir el futur de l'empresa catalana.

RedaccióActualitzat
L'oferta d'aquest consorci inclou el rellançament de l'activitat per tornar a fer de Cacaolat una companyia viable, així com el creixement a tots els seus canals i mercats i el manteniment de la plantilla.

L'anterior proposta de Damm-Cobega-Victory pujava a 33 milions per la unitat productiva, més set per a la cancel·lació d'hipoteques, als quals se sumava el compromís d'invertir 57 milions en el projecte industrial, que comprèn la nova fàbrica de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), inversions tecnològiques, l'entrada al mercat africà i els acords de feina.

Aquest compromís li va valer a l'aliança la complicitat de l'Ajuntament d'aquesta població, que va demanar a través d'una carta de la seva alcaldessa, Núria Parlón, al jutjat mercantil número 6 de Barcelona la venda de la unitat productiva de Cacaolat a aquest consorci.

Amb la millora de l'oferta passada, l'aliança desbanca Capsa, que amb 55 milions (48 destinats a la unitat productiva i la resta a la cancel·lació hipotecària) havia liderat fins ara la pugna.

També en queda enrere Vichy Catalán, l'última oferta del qual va ser de 30 milions d'euros per la unitat productiva, als quals s'han de sumar altres set per a la cancel·lació d'hipoteques.

L'administració concursal de Cacaolat ja va descartar el 23 de setembre l'oferta de Roures Reenginering, la menys quantiosa de totes les propostes, ja que va oferir 12 milions d'euros per la firma catalana de batuts.

El procés de venda de Cacaolat va arrencar aquest estiu, després  de la crisi del conglomerat de Nueva Rumasa, propietat de la família Ruiz-Mateos, que va dur a concurs diverses firmes integrants.

Anar al contingut