Madrid

Milers de ciutadans visiten la capella ardent d'Adolfo Suárez

La cua per retre homenatge a l'expresident del govern espanyol s'ha estès diversos quilòmetres. Milers de persones han volgut retre un últim homenatge per agrair el que va fer i expressar el seu reconeixement. El mateix han fet les principals autoritats del país.

RedaccióActualitzat

La capella ardent de l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez quedarà oberta tota la nit perquè tothom qui vulgui pugui retre-li el seu últim homenatge. En les primeres set hores, unes 10.000 persones han passat per la capella, segons les estimacions del Congrés. La cua ha arribat a fer diversos quilòmetres i s'estenia pel passeig del Prado i els carrers de Los Madrazo, Cedaceros i Alcalá fins a la plaça de Cibeles.

A part dels ciutadans de carrer, el rei i les autoritats han acomiadat amb honors d'estat. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut el fèretre quan ha arribat al Congrés. També hi eren els expresidents Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero i els presidents del Congrés i del Senat. El president de la Generalitat també hi ha assistit.

La capella ardent s'ha instal·lat al saló dels passos perduts. Alguns dels ciutadans s'han senyat en passar davant el fèretre i altres li han llançat petons amb les mans. La família Suárez ha estat present en tot moment en una banda de la sala davant del taüt de l'expresident, que està envoltat per militars dels tres exèrcits i de la Guàrdia Civil i corones de flors.

Diversos ciutadans que han acudit a la cambra baixa han explicat com el seu gest pretén agrair a Suárez "el que ha fet" i mostrar després de mort "el reconeixement que no va tenir en vida" .

Entre les primeres persones que han pogut visitar la capella ardent s'ha vist un grup de religioses amb hàbit i diverses dones que en passar davant el fèretre han desplegat una bandera del CDS, el partit que va fundar Suárez després de sortir del govern espanyol. Algunes visitants no han pogut contenir les llàgrimes durant el seu pas davant el fèretre. Per la capella també han passat amics de la família i personalitats com el torero Juan Padilla, l'exfiscal Ignacio Gordillo, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre o l'expresident valencià Francisco Camps.

El fèretre té als seus peus dos coixins amb el Toisó d'Or, que el rei va concedir a Suárez, i el Collaret de l'Orde de Carles III, atorgat aquest dilluns pel govern espanyol i que constitueix la condecoració civil de més rellevància i antiguitat a Espanya després del Toisó.

El president del Congrés, Jesús Posada, ha supervisat l'organització de la capella ardent. L'expresident espanyol serà enterrat aquest dimarts a la catedral d'Àvila. Dilluns que ve, 31 de març, se celebrarà un funeral d'estat a la catedral de La Almudena de Madrid.

Adolfo Suárez va morir diumenge als 81 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut