Madrid

Corbacho amenaça de retirar les prestacions als parats que no acceptin una oferta de treball

Acabada d'aprovar, amb penes i treballs, la reforma laboral, el govern espanyol ja té clar que no es pot aturar aquí, i es planteja noves reformes, entre elles la del sistema públic d'ocupació. El ministre de Treball, en una entrevista a TV3, apunta quines haurien de ser les condicions que s'haurien de posar als parats per cobrar les prestacions. Celestino Corbacho ha pronosticat una recuperació lenta de les xifres d'ocupació, ha alabat la reforma laboral i ha criticat el tacticisme polític.

Actualitzat
Tot just després del Consell de Ministres, i mentre el mateix president del govern espanyol anunciava més reformes, el ministre de Treball al seu despatx repassava l'agenda. Pendent de la reforma de les pensions, de la dels convenis i dels tràmits al Senat de la reforma laboral, el ministre concreta a TV3 com serà la reforma del sistema públic d'ocupació i les condicions que s'haurien de posar als parats per cobrar l'atur.

Corbacho creu que els serveis públics han de treballar més directament amb els parats oferint-los itineraris d'ocupació i formació per intentar que la persona estigui el menys temps possible en situació d'aturat. El ministre, però, també té clar què s'hauria de fer amb una persona que no mostri interès per les ofertes de treball, la formació o els itineraris d'ocupació: "Si no li interessa res del que li ofereix l'administració a partir d'ara no pot continuar percebent la prestació".

Celestino Corbacho creu molt necessària aquesta reforma per fer front a unes "taxes d'atur tan elevades i diferenciades de la resta de la Unió Europea. Però estem en plena crisi i, segons el titular de Treball, ara no seria el millor moment per abordar aquest tema.

Tot i que les xifres de l'EPA (Enquesta de Població Activa) conegudes aquest divendres mostressin una molt petita creació de llocs de treball, el ministre continua veient lluny l'horitzó per poder rebaixar significativament les xifres d'atur. Corbacho pronostica un camí lent, de tres, quatre o cinc anys, per tornar a la situació anterior a la crisi.

I un dels elements que ell assegura que hi ajudarà serà la tan criticada reforma laboral, que defineix com una de les reformes més profundes fetes en aquest país en els últims vint anys i que "permet portar en el si de l'empresa allò que la nostra economia i empresaris necessiten".

El ministre lamenta que el tacticisme dels partits, el "posicionament en funció del que li interessa la pròxima setmana", passi moltes vegades per damunt dels continguts. Per això després de la sentència de l'Estatut culpa el PP de presentar el recurs i espera que les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya serveixin perquè cada partit defineixi el projecte de país que té.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut