Barcelona

El govern descarta portar l'Ajuntament de Vic als tribunals per la normativa d'empadronament

La Generalitat no portarà als tribunals l'Ajuntament de Vic per la normativa d'impedir l'empadronament als immigrants que estiguin en situació irregular. Ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" el secretari d'Immigració, Oriol Amorós. Per la seva banda, el titular del Ministeri de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, ha declarat que esperarà que l'Advocacia General de l'Estat elabori un informe per saber si Vic s'excedeix en la legalitat, en canviar els criteris d'empadronament.

Actualitzat
El secretari d'Immigració, Oriol Amorós, ha lamentat als micròfons de Catalunya Ràdio que el consistori encara no hagi fet arribar el text de la nova normativa a la Generalitat. També ha assegurat que no permetre l'empadronament als immigrants sense papers només complica la gestió dels serveis públics per a tots els ciutadans.

"Conèixer aquesta població", ha afirmat el secretari d'Immigració en referència a l'existència de persones sense papers als municipis, "ens ha permès, d'una banda, gestionar aquesta realitat, preveure la dimensió dels serveis públics necessaris i, d'una altra, demanar a aquestes persones que facin un esforç d'integració".

Amorós, malgrat tota la polèmica, no tem que decisions com la del govern de Vic es repeteixin en altres localitats catalanes. A més, ha advertit que els països on s'impedeix empadronar-se als immigrants irregulars s'ha generat més marginalitat i més malestar ciutadà.  

Caamaño, a l'espera de l'informe de l'Advocacia de l'Estat

El govern espanyol ja s'ha mostrat contrari a la mesura que prepara l'Ajuntament de Vic des de diversos fronts, però està a l'espera d'un informe que ha encarregat als seus advocats. El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha explicat que "sempre que es produeixen aquestes situacions" es demana a l'Advocacia General "que miri si les decisions que adopten òrgans administratius operen o no i si s'ajusten al marc legal".

Tot i això, Caamaño ha defensat "els drets vinculats a la dignitat del ser humà" i ha remarcat que l'empadronament no pot "condicionar" que una persona pugui "ser en un lloc i pertànyer a una societat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut