Els Plans de Sió

Controlat el foc a la Segarra després de cremar prop de 240 hectàrees

Ja està controlat el foc que ha cremat unes 240 hectàrees de vegetació agrícola als Plans de Sió, a la Segarra. Els Bombers de la Generalitat l'han pogut controlar cap a dos quarts de deu del matí. Una desena de dotacions es mantenen a la zona per evitar que el foc revifi, tal com va fer ahir després d'un canvi de vent quan semblava que ja estava sota control. Amb aquest incendi, ja han cremat, des del juny, unes 750 hectàrees a les comarques de Lleida.

Actualitzat
L'incendi, que es va declarar dimecres a la tarda en una zona agrícola, ha provocat ferides lleus per cremada i inhalació de fum en dos veïns i un bomber, i ha calcinat diversos magatzems agrícoles.

A més, el foc ha afectat camps a banda i banda de la carretera L-303, la que uneix Agramunt i Cervera. La via ha quedat tallada durant unes hores a l'altura de Montcortès de Segarra, i les flames han passat a tocar de tres nuclis urbans, els dels pobles de Muller, l'Aranyó i Montcortès.

El delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que "en un primer moment" el foc "havia cremat 28 hectàrees, però a partir del moment que ha arrencat el vent, l'incendi s'ha descontrolat".

Pueyo ha demanat extremar les mesures precaució davant les altes temperatures que s'esperen els pròxims dies a Catalunya.

La superfície calcinada, de cereals i rostolls, se suma a les 500 hectàrees que ja havien cremat fins ara en més de 80 focs declarats des del juny a les comarques de Lleida.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut