Torna el Commodore 64.
Torna el Commodore 64.
Barcelona

Commodore llança una posada al dia del C-64

Ja ho diu el refrany: tot torna. Les tendències dels 80 tornen amb força i la informàtica no se n'escapa. Commodore llança una posada al dia del C-64.

Actualitzat
Molts dels nostres lectors que ronden els 30 recordaran el Commodore 64 (C-64), un ordinador que va suposar la primera presa de contacte de moltes persones amb el món digital. Un processador de 8 bits, 64 KB de RAM, un "datasette" i un veí era tot el que es necessitava per passar una tarda entretinguda. Eren els anys 80 i el Commodore 64 havia entrat a moltes llars del nostre país per deixar una petjada que mai s'esborraria.

Ara, en ple 2011, la companyia ha decidit treure un nou producte per al públic nostàlgic. Amb el mateix nom de C-64, Commodore ens ofereix un PC de sobretaula amb les funcionalitats habituals, però amb l'aspecte d'aquella caixa de 8 bits dels 80.

La premissa és simple: unir la carcassa del C-64 original amb un "hardware" posat al dia i un sistema operatiu Ubuntu. Commodore anuncia l'existència de diferents versions, amb opcions que ens permetran escollir entre 2 o 4 GB de RAM, lector DVD o Blu-Ray o disc dur d'entre 160 GB i 1 TB. Per als nostàlgics, però, la clàssica sortida RGB estarà present en tots.

Precisament l'ús d'Ubuntu permetrà als propietaris del nou C-64 executar els programes clàssics amb què tant van fruir com si es tractés del C-64 original. La companyia s'ha compromès a enviar, tan aviat com estigui acabat, un "media-center" específic que emularà el C-64 original.

No es pot negar que estem davant d'una idea llaminera que, de ben segur, trobarà el seu públic. No tant llaminer, però, és el preu de l'invent: dels 175 € de la versió bàsica (únicament la carcassa) fins als 620 € de la Ultimate. Un preu que també tirarà enrere molta gent, especialment si el comparem amb els dels ordinadors de sobretaula estàndard.

Anar al contingut