Barcelona

Catalunya va recuperant la normalitat després d'el col·lapse viari provocat per la neu

La neu que ha caigut aquest dimecres al matí ha complicat molt la situació del trànsit a diversos punts de Catalunya i ha obligat a tallar durant bona part del matí trams de l'AP-2, l'AP-7 i l'A-2

Actualitzat

La nevada d'aquest dimecres ha complicat molt la situació del trànsit a diversos punts de Catalunya i ha obligat a tallar durant bona part del matí trams de l'AP-2, l'AP-7 i l'A-2. El col·lapse viari ha començat a les carreteres de les comarques de Lleida, on la circulació ha quedat aturada a l'AP-2 a l'altura de Soses i fins a la Bisbal del Penedès, al llarg de més de 130 quilòmetres, fins poc després de la una del migdia, quan s'ha reobert. També l'AP-7 ha quedat tallada entre Martorell i el Vendrell fins a primera hora de la tarda, i això ha obligat a aixecar les barreres al peatge.

La neu, que ha caigut a cotes baixes, al voltant dels 200 metres, ha provocat problemes a l'A-2, que ha quedat totalment tallada entre Abrera i Igualada per gel i neu a la calçada, però ja s'ha reobert. El tram entre Collbató i el Bruc en sentit Lleida ha estat tallat una estona més fins que a primera hora de la tarda ja s'hi circulava amb normalitat.

També s'han trobat un paisatge ben blanc a Begues, al Baix Llobregat, on la neu ha agafat força, i han quedat incomunicats perquè tenen les carreteres de sortida de la població tallades.

Igualment ha nevat amb intensitat al Bages i a l'Anoia. A molts municipis de la demarcació de Barcelona s'ha suspès el transport escolar i algunes escoles han tancat. A més, cal circular amb cadenes per l'N-340 a Vallirana. També la C-55 i C-58 han reobert després d'estar tallades.

Per tot això, Trànsit ha demanat evitar desplaçaments entre les comarques de Barcelona i les de Tarragona i Lleida i ha informat que hi ha més de 20 vies afectades per la neu.

Indignació entre els conductors atrapats al túnel del Bruc

Centenars de cotxes han quedat atrapats al túnel del Bruc des de les set del matí a causa de la nevada. L'autovia A-2 ha registrat importants gruixos de neu i per això la carretera ha quedat tallada en diversos punts entre el Bruc i Tàrrega.

Un dels conductors, Esteban Collada, ha explicat que s'ha quedat atrapat dins del túnel quan anava a treballar a la Seat. "És increïble que per quatre volves de neu es talli la carretera, hi ha una gran falta de previsió", ha denunciat. De la mateixa opinió és David Espinosa, que ha expressat que "ja se sabia que faria aquestes nevades i, per tant, això hauria d'estar més preparat. No és normal que perdi un dia de feina i no cobri".


Col·lapse als túnels del Garraf

Als túnels del Garraf, a la C-32, molts vehicles han quedat atrapats dues hores, sense ventilació, a causa d'un camió que ha fet la tisora i ha quedat travessat a les vies. Una de les conductores, Anna Martínez, ha explicat en declaracions a "Els matins" de TV3 que en entrar al primer túnel ja han vist un cartell lluminós alertant que estaven tancats però que no han estat a temps de fer marxa enrere. La circulació s'ha pogut reprendre cap a dos quarts de dotze, però només un carril sentit sud, i finalment, a les tres de la tarda, s'ha restablert del tot.

L'alternativa era les costes de Garraf, però els camions hi tenen el pas prohibit.


Afectacions a les comarques de Lleida:

A-22: neu i gel a la calçada a l'alçada d'Almacelles

C-1412b: obligatori l'ús de cadenes entre Artesa de Segre i el port de Comiols.

C-142b: obligatori l'ús de cadenes entre Tanau i el pla de Beret.

C-28: tallada entre Vaquèira i la Peülla, pel risc d'allaus. A més a més, és obligatori posar les cadenes des de la Peülla fins a Casa Sastrada.

C-233: obligatori l'ús de cadenes a les Borges Blanques

C-242: obligatori l'ús de cadenes a Juncosa

LP-2335: obligatori l'ús de cadenes a Maldà.

L-220: obligatori l'ús de cadenes als Omells de Na Gaia

L-232: obligatori l'ús de cadenes als Omells de Na Gaia.

... i a les comarques de Barcelona:

BP-1103: obligatori l'ús de cadenes a Bruc.

BP-2427: obligatori l'ús de cadenes a Subirats.

BV-2244: obligatori l'ús de cadenes a Sant Sadurní d'Anoia.

B-300: tallada a Calaf.

BV-4024: tallada entre Guardiola de Berguedà i el coll de Pal. A més a més, és obligatori portar cadenes entre Bagà i el coll de Pal.

BV-4031: tallada a Castellar de n'Hug.

BP-1121: tallada a l'accés al monestir de Montserrat.

C-241C: obligatori l'ús de cadenes a Sant Martí de Tous.

N-141C:  obligatori l'ús de cadenes a Moià.

Restriccions

A l'N-230 està restringit el pas als camions articulats entre Vilaller i Vielha; a l'A-2, entre el Bruc i Tàrrega hi ha neu i gel a la calçada, mentre que a la mateixa A-2, a Abrera, els camions s'han de desviar per la B-40 en direcció a Lleida. L'A-2 també presenta neu a la calçada en un tram de 60 quilòmetres, cap al Bruc.

També calen cadenes per circular per l'N-240 entre Valls i Montblanc. Està restringit el pas de camions.

Cadenes

També a l'L-511 són obligatòries les cadenes entre Abella de la Conca i el coll de Bóixols.

A banda, a més de cinc ports de muntanya cal circular-hi amb cadenes; un dels més importants: el port de Comiols, a la C-1412b, a Artesa de Segre.

Transport escolar

El transport escolar s'ha suspès a deu comarques: l'Anoia, la Segarra, el Pla d'Urgell, l'Alt Penedès, el Priorat, les Garrigues, l'Urgell, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, la Conca de Barberà i una part del Bages. També s'han suspès rutes de transport escolar a Ullastrell, Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls i hi ha desenes de municipis on s'han suspès les classes.

Recomanacions

La recomanació general és sortir de casa només si és imprescindible i ajornar els desplaçaments per carretera per demà o un altre dia, si és possible.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut