Torroella de Montgrí

Clausuren el Parc Animal de Sobrestany perquè els animals estaven desatesos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha precintat aquest migdia el Parc Animal de Sobrestany, al qual la Generalitat ha retirat la condició de nucli zoològic. El propietari havia presentat al·legacions a l'ordre de tancament, però l'Ajuntament les ha desestimat. Ara disposa de 15 dies per recol·locar els 300 animals que hi ha a les instal·lacions. Mentrestant, els cuidadors dels animals continuaran fent-se'n càrrec.

Actualitzat
Aquest dilluns l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tancat al públic el Parc Animal de Sobrestany, perquè segons un informe de la Generalitat, els animals estaven desatesos. L'octubre passat, Medi Ambient els va retirar la llicència de nucli zoològic perquè considera que el centre no compleix les garanties sanitàries, i els animals tenen aspecte de mal cuidats i que els falta menjar. A més, segons aquest informe, no hi ha cap registre dels animals que entren o surten del centre.

El centre, que ha estat obert al públic des de feia 11 anys, acull més de 300 animals en una superfície de 45 hectàrees. La Policia Local, amb l'ajuda de dos agents rurals, ha precintat tres dels cinc accessos del centre. Les altres dues portes serviran perquè els cuidadors puguin fer-se càrrec de la cura dels animals durant els 15 dies que ara tenen els propietaris per decidir el futur del parc o per presentar un recurs.

La propietària del centre, Fernanda de Robert, ha explicat que el centre rebia més de 40.000 visitants l'any, i ha defensat el bon estat de les instal·lacions i el tracte que reben els animals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut