Mundial

Centenars de milers d'aficionats de la "roja" reben la selecció campiona del món a Madrid

L'endemà de la victòria, els components de la selecció espanyola de futbol van compartir l'èxit amb l'afició. A bord d'un autobús descobert, enmig d'un entusiasme popular com correspon a un triomf de tanta transcendència, els campions del món van recórrer els carrers de Madrid davant de centenars de milers d'aficionats. La rua va arribar a les onze tocades del vespre a Principe Pío, escenari de la festa final, on els jugadors van fer els tradicionals parlaments i on Pepe Reina va ser el mestre de cerimònies. Abans, els campions van ser rebuts per la família reial i el president del govern espanyol. Zapatero va elogiar la feina feta per l'equip de Del Bosque i va destacar la figura d'Andrés Iniesta.

Actualitzat
L'arribada dels campions

Encara vestits amb la samarreta amb què havien aixecat la copa del món, els jugadors de la selecció espanyola enfilaven el vol cap a Madrid aquesta matinada a Johannesburg. Els esperaven deu hores de vol fins a arribar a Barajas, on ja es respirava una gran expectació, començant pels treballadors de l'aeroport.

L'avió aterrava a la terminal minuts abans de tres quarts de tres de la tarda, i al cap de pocs minuts, la imatge més esperada: Iker Casillas aixecant la copa de campions, acompanyat pel sempre contingut Vicente del Bosque i Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola. I com van fer sobre la gespa del Soccer City, Xavi Hernández i Carles Puyol també van baixar de l'avió embolicats amb la senyera.

Visita a la família reial

A les sis de la tarda, primera visita protocol·lària al Palacio de Oriente, on els va rebre la família reial. Felicitació un per un a tots els membres de la selecció espanyola. Com a capità, Iker Casillas va fer entrega del trofeu i d'una samarreta commemorativa, després de rebre la felicitació del monarca. L'anècdota, a càrrec de les infantes Sofia i Leonor, que no es van poder estar de tocar la copa. El monarca va destacar l'orgull amb què els espanyols han seguit les evolucions de la selecció a Sud-àfrica i ha posat els jugadors i Vicente del Bosque com a exemple de treball en equip.

Zapatero elogia Iniesta

La següent parada va ser a La Moncloa, amb recepció del president del govern. Rodríguez Zapatero els va rebre tan bon punt van baixar de l'autocar saludant-los un per un, tot i que alguns, com David Villa, anaven una mica despistats. Retrobament de Vicente del Bosque amb el seu fill Álvaro, el jugador número 24, que té síndrome de Down i que va demanar als components de la selecció d'acompanyar-los, si guanyaven, en aquesta rua de celebracions.  Per acabar, felicitacions per a tothom, però sobretot per a un home: Andrés Iniesta, tan gran a dins com a fora del camp.

Rebuda a Amsterdam per als subcampions

La festa és a Madrid, i no a Amsterdam, com esperaven els milions d'aficionats holandesos que creien reviure els temps de la "taronja mecànica". Tampoc no hi va haver, lògicament, rebuda multitudinària als jugadors "oranje", quan van arribar a l'aeroport de Schiphol. Només els esperava una representació dels treballadors de l'aeroport, als quals es va dirigir breument el seleccionador Bert van Marwijk. El tècnic va lamentar no haver arribat als penals per només tres minuts, i no haver pogut fer realitat el somni d'un poble que viu intensament el futbol. Tercera final d'un Mundial, tercera derrota d'Holanda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut