Madrid/Barcelona

Centenars de funcionaris protesten contra les retallades salarials

Centenars de treballadors de l'administració pública s'han manifestat a les capitals de província per protestar contra les retallades salarials que posarà en marxa el govern espanyol per reduir el dèficit públic. Els sindicats convocants de les mobilitzacions reclamen a l'executiu una rectificació. Consideren que els més dèbils no poden carregar tot el pes de la crisi i adverteixen de protestes més contundents.

Actualitzat
Els sindicats també han mostrat la seva oposició contra la congelació de les pensions, perquè creuen que no és la manera de fer front a la crisi. Per millorar la situació econòmica, s'ha d'apostar pels serveis públics i no atacant els drets socials.

A Catalunya les mobilitzacions han estat convocades pels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, però se n'han sumat d'altres específics de col·lectius com el de policies, metges o treballadors de l'ensenyament. A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha xifrat en 200 les persones que s'han concentrat a les portes de la delegació del govern. Les organitzacions convocants han augmentat el balanç fins als 6.000 assistents. A Girona, Lleida i Tarragona les protestes s'han repetit a les portes de les respectives delegacions de l'executiu central.

A totes les manifestacions també planava la intenció del conseller d'Economia, Antoni Castells, d'estendre la reducció de sou a les escoles i sanitat concertades i també a les empreses públiques.

A Madrid, els funcionaris  han reclamat davant el Ministeri d'Economia que es retallessin les despeses innecessàries i es respectés més la feina dels treballadors dels serveis públics. Els organitzadors han llegit un manifest, en què han acusat el "govern d'apostar per la via més fàcil, mentre que països com França i Portugal apujaven els impostos". A les diferents concentracions, s'han sentit consignes demanant la dimissió del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquestes protestes eren només un petit avanç de la vaga en el sector públic organitzada pels sindicats el pròxim 8 de juny, per protestar contra les mesures que el govern ha detallat després d'un Consell de Ministres extraordinari.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut