Hoquei patins

Catalunya es manté com a membre de la Confederació Sud-americana, tot i que la Federació Espanyola ho nega

La Federació Catalana de Patinatge es manté com a membre de ple dret de la Confederació Sud-americana i podrà seguir participant en les competicions d'aquesta associació. Així s'ha decidit aquesta matinada en l'assemblea general de la Confederació, que s'ha celebrat en un hotel de Buenos Aires. La ratificació de Catalunya, de fet, ni tan sols s'ha arribat a plantejar a l'ordre del dia d'una reunió que ha estat molt tensa. Ha dimitit, fins i tot, el president de la Confederació, Ernesto Cajarabilla. Tot i això, la Federació Espanyola ha desmentit l'ingrés de Catalunya en un comunicat oficial.

Actualitzat

El dimitit Cajarabilla és un dels grans opositors de l'ingrés de Catalunya i, fins i tot, s'han retirat quatre països després de la ratificació de Catalunya: l'Uruguai, el Paraguai, l'Equador i l'Argentina, que haurien rebut pressions dels ministeris d'Esports dels seus governs.

Segons el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, la Federació Espanyola ha interferit en aquest procés; però, amb tot, Catalunya es manté com a membre d'aquesta Confederació Sud-americana i podrà seguir competint.

La Federació Espanyola desmenteix l'ingrés de Catalunya

Malgrat la ratificació oficial de Catalunya com a membre de ple dret de la Confederació Sud-americana, la Federació Espanyola de Patinatge ha emès un comunicat negant l'ingrés de la Federació Catalana en aquest organisme. La Federació Espanyola assegura que ha rebut l'acta oficial de la reunió feta a Buenos Aires en què es comunica la no-admissió de Catalunya com a membre de ple dret de la Confederació Sud-americana i que no ha calgut fer cap votació perquè la Federació Catalana no ha presentat els requisits necessaris exigits en l'assemblea anterior, que es va celebrar l'11 de desembre del 2006. Segons sembla, el requisit obligatori a complir seria que la Federació Catalana hagués rebut el permís de l'Espanyola per competir a nivell internacional, un fet que no s'hauria produït.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut