Barcelona

Catalunya Ràdio tanca l'any líder d'audiència amb 529.000 oients diaris

Catalunya Ràdio tanca el 2008 amb 529.000 oients diaris i lidera l'audiència per catorzè any consecutiu. La segona i tercera emissores més escoltades tenen 59.000 i 162.000 oients menys, respectivament. Catalunya Informació, l'emissora líder de la ràdio informativa, augmenta l'audiència un 18%, i se situa a 131.000 oients diaris. "El matí de Catalunya Ràdio", amb Neus Bonet, continua sent el programa més escoltat del país, amb 342.000 oients diaris, i supera en un 26% i un 29% els seus competidors immediats. TV3, per la seva banda, recupera el lideratge a Catalunya amb un 21,9% de quota.

Actualitzat
Catalunya Ràdio lidera l'última onada del 2008 i millora els resultats de la mateixa onada de l'any passat.

Catalunya Informació, l'emissora líder de la ràdio informativa, augmenta l'audiència un 18%, i se situa a 131.000 oients diaris.

Pel que fa als programes informatius, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Neus Bonet, continua sent el més escoltat del país, amb 342.000 oients diaris, i supera en un 26% i un 29% els seus competidors immediats. També són líders els informatius del migdia i del vespre de dilluns a divendres, i l'informatiu matí dels caps de setmana.

iCat fm obté el seus millors resultats en freqüència modulada i, amb 29.000 oients diaris, augmenta en un any el 53% de l'audiència.

Catalunya Música, amb 18.000 oients diaris, tanca l'any líder en el seu gènere.

Valoració del director de Catalunya Ràdio

Amb les dades de l'EGM a la mà, el director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha destacat que aquesta temporada s'han introduït molts canvis a la programació a totes les franges horàries, però que tot i això "hem pogut revalidar les xifres de lideratge dels 14 anys anteriors".

Sarsanedas ho ha atribuït "al pòsit tan ample de confiança per part dels oients d'aquest país". Per Sarsanedas, "és de justícia i a més és absolutament sentit agrair la confiança renovada dels nostres oients", i ha agraït la participació "sovint molt activa i exigent, que fa que ens haguem d'esmerçar per fer que la ràdio nacional de Catalunya sigui veritablement la ràdio al servei dels ciutadans d'aquest país".

El director del grup d'emissores ha destacat també que aquest any, en què se celebra el 25è aniversari de Catalunya Ràdio, es tanca amb unes dades semblants a les del 2007 i també dels últims 13 anys. Fent un símil futbolístic, Oleguer Sarsanedas ha parlat del "hat-trick" amb què s'ha acabat el 2008: líders d'aquest any, líders de la tardor i líders també amb "El matí de Catalunya Ràdio".

TV3 recupera el lideratge

TV3 és líder a Catalunya segons l'Estudi General de Mitjans, l'EGM, amb un 21,9% de quota. Segons aquest sistema de mesura de les audiències, la cadena recupera el primer lloc en el rànquing després de tres anys. Les dades, que corresponen a l'última onada que va d'octubre a novembre del 2008, situen en segona posició Tele5, amb una quota del 19,8%, dos punts i una dècima per sota de TV3. En tercer lloc apareix Antena3, amb un percentatge del 15,7%, seguida de TV1, amb un 14,2%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut