L'exconseller Antoni Castells, durant la conferència d'aquest dijous al Cercle d'Economia
L'exconseller Antoni Castells, durant la conferència d'aquest dijous al Cercle d'Economia
Barcelona

Castells defensa "ajustos dràstics" a l'economia catalana i espanyola

L'exconseller d'Economia Antoni Castells considera que Catalunya està més ben preparada que Espanya per sortir de la crisi, però reclama a l'estat que doni les eines suficients a la Generalitat per poder-ho fer. L'exconseller també ha defensat la necessitat d'un "ajust dràstic" tant a l'economia catalana com a l'espanyola per tal que totes dues tornin a créixer.

Actualitzat
Antoni Castells ha intervingut aquest dijous en un debat sobre la reactivació econòmica de Catalunya inclòs en el seminari internacional "Les petites nacions en un context de crisi. Buscant la sortida", organitzat per la Fundació Catdem i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Des que va abandonar el govern, Castells s'ha centrat en la seva tasca de catedràtic d'Economia a la UB i no s'ha pronunciat sobre el dia a dia de la política catalana. Tot i així, en el debat s'ha referit a la situació econòmica que gestionen els governs espanyol i català i ha apuntat que "o fem un ajust dràstic per recuperar la competitivitat i tornar a créixer tan ràpid com puguem o hi haurà una llarga etapa d'atonia i estancament". Per aquest motiu, Castells ha demanat a la classe política "coratge, altura de mires, generositat i complicitat per part de tots".

En una part de la seva intervenció, Castells ha destacat que Catalunya té uns "bons fonaments" per recuperar el camí del creixement, però a la vegada ha emplaçat l'executiu espanyol a "cuidar" l'economia catalana: "L'estat hauria de saber fins a quin punt li convé cuidar l'economia catalana perquè arrossegui el consum interior" i perquè "el motor" espanyol funcioni bé. El fins fa pocs mesos responsable de les finances catalanes ha destaca que, si Catalunya fos un estat independent, el seu producte interior brut en termes absoluts se situari al 12è lloc de la UE, similar al d'Àustria.
Anar al contingut