Castelló

Castelló es manifesta per reclamar el retorn del senyal de TV3 al País Valencià

Els moviment per reclamar que el senyal de la televisió catalana torni a terres valencianes segueix viu i demostra la seva força. Tot just un any després de la clausura de les emissions, una piulada massiva a Twitter va aconseguir divendres ser "trending topic" per recordar la trista efemèride. Dissabte, els carrers del centre de Castelló s'han omplert de reivindicacions per al restabliment del senyal.

RedaccióActualitzat
Unes 15.000 persones, segons els organitzadors, han recorregut el centre de Castelló per reclamar el restabliment del senyal de TV3 a la Comunitat Valenciana i la reciprocitat d'emissió de les dues televisions públiques: la catalana i la valenciana. Una marxa que ha demostrat que el País Valencià no s'oblida de TV3 i que milers de valencians volen veure TV3. Per això han sortit a manifestar-se.

La marxa, convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la plataforma Sense Senyal ha estat una demostració del "suport popular" a TV3 i a una reivindicació d'un tema que és "polític".
El secretari d'ACPV, Antoni Gisbert, que ha qualificat la convocatòria de "multitudinària", ha denunciat que el cessament de les emissions va ser consequència d'una "campanya d'assetjament econòmic" del govern valencià contra aquesta entitat". Una campanya que "es va intensificar arran de la presentació al Congrés dels Diputats d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per assegurar la recepció recíproca de canals entre territoris que tenen la mateixa llengua". Des de la presentació de la iniciativa, la "persecució de la Generalitat a Acció és va intensificar" amb la imposició de multes, ha explicat Gisbert, a l'hora que ha recordat que els repetidors van ser tancats "sota l'amenaça de sancions de 60.000 euros".

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, va afirmar un dia abans de la manifestació que la Generalitat és "totalment" receptiva a solucionar la situació, però en termes de reciprocitat", perque TV3 pugui veure's a la Comunitat i Canal 9 s'emeti a Catalunya. Però per això, va dir, "és necessari que el govern central autoritzi un múltiplex" i que la Generalitat catalana "respecti la denominació, cultura i les senyes d'identitat recollides a l'Estatut d'Autonomia" valencià. Des d'ACPV, han valorat aquestes declaracions dient que hi ha un "cert canvi d'actitud" del govern valencià, en el sentit que "ha atenuat la bel·ligerància demostrada per l'executiu anterior", liderat per Francisco Camps. Això no obstant, han reclamat "que les bones intencions es concretin" i "s'obri una definitiva via de diàleg, reprenguin les emissions, reobrin els repetidors i s'acordi la reciprocitat de les emissions de TV3 i RTVV en ambdós territoris".

Traducció de la mobilització a la xarxa

Twiter va bullir divendres al vespre amb la piulada massiva #fabravolemTV3. L'etiqueta va ser "trending topic" i va recordar l'aniversari de l'apagada de la cadena al País Valencià.

Aquest dissabte es repetia l'efecte amb la convocatòria de la manifestació d'Acció Cultural del País Valencià i la plataforma "Sense Senyal". La marxa s'ha pogut seguir tant al Facebook com al Twitter. El @324cat ha elaborat un "Storyfi" que resumeix el sentiment dels manifestants valencians a través de les seves piulades durant la marxa.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut