Solsona

Capellans de la diòcesi de Solsona denuncien que Espanya vol fer callar la veu dels catalans

El Fòrum Ondara, que aplega una vintena de capellans de la diòcesi de Solsona, denuncia en un manifest manipulacions des de l'estat espanyol per fer callar la voluntat del poble català sobre la independència. És per això que demanen als catalans que no tinguin por i expressin la seva voluntat.

RedaccióActualitzat
El Fòrum Ondara, que aplega una vintena de capellans de la Diòcesi de Solsona, denuncia en un manifest manipulacions des de l'estat espanyol per fer callar la voluntat del poble català sobre la independència. És per això que demanen als catalans que no tinguin por i expressin la seva voluntat.

En el manifest, els capellans diuen que "no solament contemplem com a espectadors el que està passant, sinó que volem ser actors de la nostra realitat".

Els capellans diuen que "la crisi general que vivim ens ha portat a adonar-nos de la situació social i política que viu Catalunya des que va perdre les seves institucions per la força de les armes i de la violència genocida i la repressió sistemàtica", i també que Catalunya ha estat a punt "de perdre també la seva llengua i la seva cultura mil·lenària".

També manifesten que "gràcies a Déu, la dignitat s'ha anat conservant" i que "l'Església no hi ha estat al marge."

Després asseguren que "si el que va passar ara fa 300 anys passés ara, seria objecte d'un judici als tribunals internacionals" i afegeixen que "contemplem atònits com des d'Espanya s'intenta segar l'herba sota els peus i, amb amenaces explícites o velades i amb falsedats i maquinacions antidemocràtiques, atemoreix el poble".

El fòrum denuncia "les manipulacions per fer callar la voluntat popular" i conclou que si la voluntat del poble "es dirigeix majoritàriament cap a la independència de Catalunya, no tinguem por, que la nostra dignitat com a nació farà que ens en sortim".


Anar al contingut